Ανακοίνωση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, (δείτε εδώ) αλλά και τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες με αφορμή την εκλογή των εκπροσώπων του Δήμου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, εξέδοσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Χανιά 100/5 με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη.

Αναπυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η σημερινή διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων του Δήμου Χανίων για την ΠΕΔ Κρήτης είναι μια αυτοδιοικητική νίκη για τον Δήμο μας και τα Χανιά μας.
  
Πρώτον γιατί λειτουργούν τα θεσμικά όργανα και αποκαθίσταται η νομιμότητα και δεύτερον γιατί ο Δήμος Χανίων θα εκπροσωπηθεί πλήρως στο κορυφαίο όργανο της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη. 

Πρέπει όμως να τονίσουμε ποιοι μιλάνε για δημοκρατία και προοδευτικότητα..

Εκείνοι που υφάρπαξαν την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία συναδέρφου Δημοτικού Συμβούλου από την συνεδρίαση λόγω σοβαρού προσωπικού θέματος. 

Εκείνοι που συνέχισαν και προσπάθησαν με πραξικοπηματικό τρόπο κατά την συνεδρίαση εκλογής αντιπροσώπων για την ΠΕΔ Κρήτης (συνεπικουρούμενοι από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή) να αποκλείσουν από την εκλογή τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της μειοψηφίας. 

Εκείνοι που στόχευαν ο Δήμος Χανίων να έχει ελλιπή εκπροσώπηση στο συνδικαλιστικό περιφερειακό όργανο της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη.

Εκείνοι που με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες με ψεύδη, λέγοντας ότι ακυρώθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης η οποία καλούσε να επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και όλα αυτά την στιγμή που η επιτροπή στην οποία είχαν προσφύγει για ακύρωση της απόφασης του Γ. Γ. δεν είχε ακόμα συνεδριάσει. 

Εκείνοι που μετά την απόφαση της επιτροπής που απέρριπτε την ένστασή τους και αφού η επιτροπή δεν ικανοποιούσε τις επιδιώξεις τους, προσπαθούν τώρα με κάθε τρόπο να απαξιώσουν τα θεσμικά όργανα. 

Η αλαζονεία τους έφτασε δε σε τέτοιο βαθμό που περίμεναν ότι οι παρατάξεις που εκπροσωπούν τους μισούς πολίτες του Δήμου Χανίων, απλώς θα τους παρακολουθούσαν. Δεν σκέφτηκαν καν ότι οι εκπρόσωποι του 50% του Δήμου δεν ήταν διατεθειμένοι να προδώσουν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν, διεκδικώντας τα νόμιμα με κάθε θεσμική διαδικασία. 

Μας εξέπληξε όμως και η εσπευσμένη δήλωση του Δημάρχου Χανίων, λίγες ώρες πριν την απόφαση της επιτροπής, περί της άψογης διαδικασίας και της στάσης της δημοτικής αρχής κατά την συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των αντιπροσώπων. Προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου να επηρεάσει προφανώς την επιτροπή, προκειμένου όπως δήλωσε να εκδώσει «σωστή» απόφαση. 

Διερωτώμεθα… εκφράζει τον Δήμαρχο Χανίων η ελλιπής εκπροσώπηση του καλλικρατικού Δήμου Χανίων στο κορυφαίο περιφερειακό όργανο αυτοδιοίκησης στην Κρήτη; Γιατί τουλάχιστον αυτό προδίδει η όλη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά δε τις «άψογες» διαδικασίες που επικαλείται στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τον καλούσαμε να ανατρέξει στα σχετικά ντοκουμέντα (μιας και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ηχογραφούνται αλλά και μεταδίδονται ζωντανά μέσω internet) για να διαπιστώσει την συνέπεια των λόγων και των πράξεών του."