Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο Voyager της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Voyages of Discovery.

Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 485 επιβάτες και 226 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 8:30 προερχόμενο από το Αργοστόλι και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Ρόδο.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των κλασσικών κρουαζιερόπλοιων που προσφέρουν θεματικές κρουαζιέρες με επισκέψεις κυρίως σε προορισμούς με έντονη ιστορία και πολιτισμό, χωρίς να παραλείπει φυσικά και τους κοσμοπολίτικους προορισμούς. Η εταιρεία βραβεύεται συνεχώς σαν μία από τις κορυφαίες στην κατηγορία της κλασσικής κρουαζιέρας σε θεματικούς προορισμούς. Η εθνικότητα των επιβατών είναι κυρίως από την Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας και είναι συνήθως υψηλού κοινωνικού και εισοδηματικού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμών έργων και παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας. Ο πλοίαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και εξήρε το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει το Λιμάνι της Σούδας για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου αλλά και της εταιρείας στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κατάπλους του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνει την προτίμηση των εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον προορισμό των Χανίων και στην περίπτωση των θεματικών περιηγήσεων οι οποίες συγκεντρώνουν υψηλού επιπέδου επιβάτες, κάτι που έχουμε ανάγκη στην προσπάθεια διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook