\”Παλαιό οίκημα με θέα στη θάλασσα στο πιο όμορφο δρόμο της παλιάς πόλης.

Αυτό το σπίτι των 51m2 έχει ιδιοκτησία του Νίκου Καζαντζάκη ποιητής και συγγραφέας.

Αποτελείται από ένα καθιστικό που ανοίγει σε μια βεράντα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένη κουζίνα.

Στον πρώτο όροφο δύο υπνοδωμάτια, το ένα με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα, 2 δωμάτια ντους με WC, μπαλκόνι, διπλά τζάμια, κλιματισμός.

Ένα πραγματικό στολίδι.\”

Με αυτά τα λόγια, Γαλλικό μεσιτικό γραφείο, περιγράφει το σπίτι στην Αντιμπ της Νότιας Γαλλίας, στο οποίο έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης.

\"\"

Μια περιγραφή, που γίνεται, όχι για να αναφέρει την πνευματική και πολιτιστική αξία του χώρου, αλλά για να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές να δώσουν 540.000 ευρώ για να το αγοράσουν.

Σαν \”κεραυνός εν αιθρία¨ έπεσε η αποκάλυψη που έγινε απο επισκέπτη, ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι του στην πόλη της Κυανής Ακτής αντίκρισε το πωλητήριο, ενημερώνοντας τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου και άλλες αρμόδιες Αρχές.

Όμως, θα έπρεπε να είναι κάτι το αναμενόμενο – απο την στιγμή που η σύζυγός του μεγάλου στοχαστή και συγγραφέα πούλησε το σπίτι – πως κάποια στιγμή και ο αγοραστής, με την σειρά του θα ήθελε να το πουλήσει.

\"\"

Τώρα η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και η αυτοδιοίκηση του Ηρακλείου, θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν και το Υπ.Πολιτισμού, αν και το χρηματικό ποσό που ζητείται είναι πολύ μεγάλο.

Προσπάθεια θα καταβληθεί και μέσω Ευρωπαικής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια γενικότερη ευαισθητοποίηση για την ανάδειξη του χώρου ως σημείο του Ευρωπαικού πολιτισμού.

Δείτε την αγγελία πώλησης του σπιτιού του Νίκου Καζαντζάκη εδώ.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook