Τελευταία ενημέρωση: 13:55

Ένα 24ωρο περίπου μετά το σπαρακτικό αντίο στον 46χρονο φιλάθλο του Εθνικού Πειραιά, Κώστα Κατσούλη (δείτε εδώ) ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι σε σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού, ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσουλη,  κ. Πέτρος Μαντούβαλος κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τα όσα συνεβησαν εκείνη την ημέρα, στις ανακριτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30 σήμερα το πρωί, ο κ. Μαντούβαλος, πέρασε την πόρτα του ανακριτή, συνοδευόμενος από ένα ζευγάρι φιλάθλων του Εθνικού Πειραιά (βλ.φωτο), που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων στο γήπεδο της Αλικαρνασού και μάλιστα ο ένας εκ των δύο είχε οδηγηθεί στο Νοσοκομείο τραυματισμένος.

\"\"

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μαντούβαλος, ο 40χρονος και η 34χρονη συντροφός του, κατέθεσαν στον ανακριτή δύο ονόματα φιλάθλων του Ηροδότου, οι οποίοι φέρονται ότι χτύπησαν στο κεφάλι τον άτυχο 46χρονο Κώστα Κατσούλη.

Η περιγραφή τους είναι συγκλονιστική και ενδεικτική για τον \”ακήρυχτο πόλεμο\” που μαίνεται στα ελληνικά γήπεδα.

Είχανε έρθει για εκδρομή και έζησαν έναν εφιάλτηΑναγνώρισαν δύο δράστες

Ο 40χρονος είπε στον ανακριτή ότι φίλαθλοι του Εθνικού Πειραιά ταξιδεψαν στην Κρήτη, με τις οικογένειές τους, σαν εκδρομή και για να παρακολουθήσουν επ\’ευκαιρίας την αγαπημένη τους ομάδα.

Όταν μετέβησαν στο γήπεδο κάθισαν στις κερκίδες του Ηροδότου ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Ξαφνικά κάποιοι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας άρχισαν να τους προκαλούν φραστικά με βρισιές.

Όταν είδαν ότι οι προκλήσεις τους δεν έβρισκαν ανταπόκριση, 10 με 12 άτομα, κρατώντας σιδηρολοστούς κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους του Εθνικού Πειραιά και άρχισαν να τους χτυπούν \”στα τυφλά\”.

Μάλιστα ένας από αυτούς πέταξε στον Κώστα Κατσούλη έναν μεταλλικό κάδο.

Η 34χρονη επιβεβαίωσε στον ανακριτή τα όσα κατέθεσε ο σύντροφός της και πρόσθεσε ότι η ίδια δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι από την ομάδα των χούλιγκαν. Ίσως λέει ήταν και αυτό που την έσωσε γιατί αναγκάστηκε να φύγει από το σημείο.

Κοινό σημείο στις καταθέσεις και των δύο, ήταν ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περιγραφής τους, τόνισαν ότι η αστυνομία ήταν ανύπαρκτή στο γήπεδο και ακόμα και όταν τα επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ενισχύθηκαν ούτε μπόρεσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, προτού η κατάσταση εκτροχιαστεί με τις θλιβερές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Αναμένονται εξελίξεις

Οι δύο φίλαθλοι, υπέδειξαν στις αρχές δύο άτομα, τα οποία αναγνώρισαν από φωτογραφίες, ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για \”χαρακτηριστκό δίδυμο\” με \”χαρακτηριστική δράση\”¨στο γήπεδο του Ηροδότου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν εντάλματα απο τις αρχές και οι δύο φέρομενοι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασού, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι τρεις φίλαθλοι του Ηροδότου ενώ ένας ακόμα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η επώνυμη καταγγελία του κ.Μαντούβαλο και τα νέα στοιχεία που κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή ίσως δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook