Μπορεί ένα παιδί να τρομοκρατήσει μια ολόκληρη κοινότητα; Η απάντηση είναι «ναι», αν αυτό το παιδί είναι «εξαφανισμένο» τα τελευταία 30 χρόνια και κυρίως, αν θεωρείται... φάντασμα.

Κι όμως, έπειτα από τρεις δεκαετίες, το κορίτσι με τα μαύρα μάτια «ξαναχτύπησε», κάνοντας την εμφάνισή του στην επαρχία Κάνοκ Τσέις, στο Σταφορντσάιρ, πανικοβάλλοντας τους κατοίκους.

Η επανεμφάνιση του... φαντάσματος έχει προκαλέσει, μάλιστα, φρενίτιδα, στη Βρετανία, αλλά έχει κινήσει και το ενδιαφέρον πολλών κυνηγών φαντασμάτων από πολλά μέρη του κόσμου.

Οι Βρετανοί δεν έχασαν, όμως, χρόνο και έπιασαν δουλειά, ξεκινώντας δυναμικά το κυνήγι του τρομακτικού κοριτσιού που στοιχειώνει την πόλη, υπό την καθοδήγηση του ερευνητή παραφυσικής δραστηριότητας, Λι Μπρίκλει.

Έτσι, την τελευταία εβδομάδα, όταν πέφτει το σκοτάδι, ο Μπρίκλει βγαίνει στους δρόμους του  Κάνοκ Τσέις και με τον ειδικό μηχανισμό που διαθέτει, ψάχνει για κάποιο στοιχείο παραφυσικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά στο παιδί με τα μαύρα, τρομακτικά μάτια, υπάρχουν δύο θεωρίες που... εξηγούν την «γέννησή» του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», η πρώτη σχετίζεται με την Κελτική μυθολογία και αναφέρει πως προέρχεται από μια φυλή η οποία πραγματοποιούσε αιματηρές θυσίες και η δεύτερη ότι πρόκειται για μια... «μαζική ψευδαίσθηση».