Ρεπορτάζ:Κώστας Συλιγάρδος (Τελευταία ενημέρωση: 5:34)

Επικριτικός και απογοητευμένος εμφανίστηκε απέναντι στον τρόπο που λειτουργεί το Ελληνικό κράτος αναφορικά με τις Θαλάσσιες μεταφορές, ο πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την πρώτη ημέρα του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτιλίας από την Ελούντα, όταν ρωτήθηκε για την δραστηριοποίηση των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς.

Δικαστική απόφαση για τη γραμμή Χανιά

Ο ίδιος εξήγησε ότι ήδη περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου από τις Βρυξέλλες στην αγωγή που έχει καταθέσει για να λάβει το μήνυμα για το πως και πότε θα γίνει το επόμενο βήμα του στην ακτοπλοΐα και την συγκεκριμένη γραμμή.( Πειραιάς – Χανιά -Πειραιάς )

\”Στην Ελλάδα,τις αποφάσεις τις λαμβάνει μια παρέα φίλων των Υπουργών,κι αυτό δεν μπορεί να είναι σε σωστή κατεύθυνση ούτε και να παράγει δεδομένα για μια υγιειή αγορά …\”

\"\"

Δεν μετανιώνω για τις επενδύσεις στην Ελλάδα παρά τα όσα συμβαίνουν εδώ\”

Σε ερώτηση μας αμέσως μετά από αυτό, για το αν νοιώθει μετανιωμένος από την απόφαση του να επενδύσει στην Ελλάδα ( ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και H.S.W ως μεγαλομέτοχος ) ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι
\”η αγορά πριν από την κρίση μπορεί να τον οδήγησε σε καταβολή μεγαλύτερου τιμήματος απ ότι αν το έπραττε σήμερα, ωστόσο οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ήταν, είναι και θα είναι η ΠΡΩΤΗ σε αξιοπιστία,ασφάλεια,εξυπηρέτηση,πολυτέλεια,και εμπορικότητα Ναυτιλιακή Εταιρία στην Ελλάδα.\”

Υπό αυτή την έννοια συμπλήρωσε, \” στηρίζουμε την επιλογή μας και ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από την αγορά.\”

Ισχυροποίηση του Ομίλου ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ

Ο κ Γκριμάλντι ξεκαθάρισε επίσης ότι ο όμιλος τον οποίο διοικεί σήμερα είναι ισχυρός, και ισχυροποιείται στρατηγικά περαιτέρω. Διαθέτει άλλωστε ένα μεγάλο στόλο που ξεπερνά τα 100 πλοία διεθνών μεταφορών,έχει την μεγαλύτερη εταιρεία σε πλοία τύπου Ro/Ro με αντίστοιχα μερίδια αγοράς.

Κάνοντας χιούμορ μάλιστα δήλωσε ότι, δεν είναι οπαδός του γνωστού ιταλικού ρητού ότι \”το μικρό είναι γουστόζικο, αλλά του Αμερικάνικου ρητού ότι το μεγάλο είναι εντυπωσιακό .\”

Σύμφωνα με αυτό ολοκλήρωσε \”εμείς αγοράζουμε και δεν πουλάμε.\”

Η φετινή επιβατική κίνηση και οι αερομεταφορές

Η αγορά μπορεί φέτος να μας δίνει καλύτερα νούμερα στην Ελλάδα ωστόσο ανησυχούμε γιατί η αγορά δεν αναπτύσσεται λόγο της κρίσης και για ένα ακόμα λόγο.

Οι αερομεταφορές πολλές φορές με τις χαμηλού κόστους εταιρίες ( low cost air carrier ) ανταγωνίζονται σκληρά τις θαλάσσιες μεταφορές και τα πλοία.

Ο κ Γκριμάλντι αναφέρθηκε παράλληλα περαιτέρω σ αυτού του τύπου τις αεροπορικές εταιρίες δηλώνοντας, ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτές, και αναρωτήθηκε
\” γιατί πρέπει ο επιβάτης να πληρώσει για ένα φαγητό που δεν επιθυμεί να καταναλώσει …(;) \”

Λάτρης της Ελλάδας με θαυμασμό για την Κρήτη

Ο κύριος Γκριμάλντι δεν παρέλειψε να τονίσει για μια ακόμη φορά τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, και την αγάπη του για την Κρήτη την οποία επισκέπτεται συχνά,γι αυτό άλλωστε επέλεξε και την Κρήτη για την πραγματοποίηση των συνεδριακών εργασιών.

Το συνέδριο συνεχίζεται αύριο με επίσκεψη των συνέδρων στα αξιοθέατα του Ηρακλείου,και επίσκεψη στο πλοίο των Μινωικών που θα ελιμενίζεται στο λιμάνι όπου θα παρατεθεί και γεύμα.

\"\"

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του 18ου Συνεδρίου Ναυτιλίας που πραγματοποιείται από σήμερα και ως την Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Elounda Beach, είναι να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των θαλάσσιων δρόμων σε σχέση με τους Χερσαίους.

Με προσωπική πρωτοβουλία του Ιταλού Μεγαλοεφοπλιστή Emm Grimaldi το ετήσιο συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας και φυσικά στην Ελούντα.

\"\"

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ξεχωριστή τιμή του ομίλου Grimaldi προς τον τόπο μας.

Σπουδαίες προσωπικότητες απ όλο το κόσμο μετέχουν στις εργασίες,και αρκετοί εξειδικευμένοι ναυτιλιακοί συντάκτες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook