Η Abarth επιστρέφει στο Σαλόνι του Παρισιού για να δείξει στο κοινό τη γκάμα μοντέλων της και για να γιορτάσει τις εξαιρετικές της επιδόσεις στις πωλήσεις του περασμένου έτους, όταν οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% στην περιφέρεια Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Αφρικής σε σχέση με το 2013.

Το περίπτερο της Abarth καλωσορίζει το κοινό παρουσιάζοντας την πραγματική ουσία της μάρκας, που μπορεί να εκπροσωπηθεί από το σλόγκαν «Οι επιδόσεις είναι θέμα ψυχικής διάθεσης» ('performance is a state of mind'). Η ξενάγηση ξεκινά με το 695 biposto (190 ίπποι, 997 κιλά και η καλύτερη αναλογία βάρους/ίππων στην κατηγορία του με 5,2 kg/HP) και το μονοθέσιο 1.4 turbo T-Jet 160 HP, το σύμβολο του ιταλικού πρωταθλήματος «F4 Powered by Abarth». 

Ακολουθεί η «Customisation Area», όπου οι επιδόσεις συναντούν το προσωπικό γούστο για να δημιουργήσουν από 595 πιθανές επιλογές εξατομίκευσης. Το 595 Competizione θα βρίσκεται στην έκθεση για να εκπροσωπήσει το πιο σπορ, αυθεντικό πιστεύω της μάρκας. Η περιήγηση τελειώνει με το 595C Turismo στην «Empowerment Area», με μια πρόσκληση για να ανακαλύψει ο επισκέπτης την έννοια των «επιδόσεων για κάθε μέρα» στο «Collector's Garage»: οι νέες επίσημες συλλογές και αναμνηστικά αγωνιστικά της Abarth θα βρίσκονται στην έκθεση.

Για την Abarth το 2014 είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Η παρουσίαση του Abarth ‘695 biposto’ (the ‘fastest street-legal Abarth ever’), η ανανεωμένη γκάμα, η συμμετοχή ως κύριος χορηγός και επίσημος προμηθευτής κινητήρων για το ACI-Sport F4 Italian National Championship και το ξεκίνημα του Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione, που συνοδεύεται από τα 500 Assetto Corse και 695 Assetto Corse για την αγωνιστική χρονιά, όλα συνηγορούν σε μια θετική χρονιά.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της ως Παγκόσμια Μάρκα, η Abarth εδραιώνει και επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της, ανοίγοντας 27 νέες εκθέσεις το 2014 (+15% σε σχέση με το τέλος του 2013). Οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να είναι ανοικτές στο τέλος του έτους.

Στο Παρίσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και μια σειρά επιλογών από κιτ και αξεσουάρ φτιαγμένα από τη Mopar, τη μάρκα της Fiat Chrysler Automobiles για τις after sales υπηρεσίες, τα είδη φροντίδας, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ. Πιο συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμη μια πλήρη γκάμα βελτίωσης με κιτ και αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα της Abarth: πέντε σετ του κινητήρα, τρία συστήματα πέδησης και τρία ανάρτησης, κιτ για το στιλ και ένας αυξανόμενος αριθμός από εξαιρετικά αξεσουάρ. Τα κιτ και τα αξεσουάρ είναι επίσης διαθέσιμα από την επίσημη ιστοσελίδα e-commerce της Abarth (www.abarthstore.com).

Το αστέρι του περιπτέρου είναι το Abarth 695 biposto, «το μικρότερο supercar» οι παραγγελίες για το οποίο έχουν ήδη ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής του περασμένου χρόνου. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2014. Εκτός της εμπορικής επιτυχίας των υπόλοιπων μοντέλων της γκάμας της εταιρείας, η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πολύ σημαντική, αφού αποδεικνύει τις αρχές και τις αξίες της μάρκας για πλήρη μεταφορά της φιλοσοφίας ενός αυτοκινήτου πίστας στο δρόμο, από μια μάρκα που εξειδικεύτηκε ακριβώς στη μεταφορά της τεχνογνωσίας των αγώνων στην καθημερινή χρήση, και μάλιστα με προσιτό κόστος. Με βάρος μόλις 997 κιλά και τον κινητήρα 1.4 T-Jet, που για πρώτη φορά αποδίδει 190 ίππους σε αυτοκίνητο δρόμου, το Abarth "695 biposto" προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος (5,2 κιλά/ίππο) και την καλύτερη επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 5.9") στην κατηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι το πιο δυνατό Abarth 500 που κατασκευάστηκε ποτέ. Το αποδεικνύει και η τελική του ταχύτητα, η οποία φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Επιπλέον η γκάμα του Abarth 500 προσφέρει τώρα 595 πιθανούς συνδυασμούς εξατομίκευσης. Εκτός από τις τρεις επιλογές εκδόσεων ("Custom", "Turismo" και "Competizione'"), υπάρχουν και δυο διαφορετικές τεχνολογίες συστήματος μετάδοσης (μηχανικό ή αυτόματο με paddles) και φυσικά μια εξαιρετική γκάμα ιδεών εξατομίκευσης για να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις των αγοραστών.

Ο νέος πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη TFT 7" είναι νέα προσθήκη για τη γκάμα του 2014 και προσφέρει περισσότερη σπορτίφ αίσθηση στον οδηγό, δίνοντας του περισσότερες πληροφορίες για την οδήγηση. Τη γκάμα του 2014 ολοκληρώνουν όμως και νέες χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα: Campovolo Grey, Officina Red, Gara White και Leggenda Light Blue συνοδεύονται από το Pista Grey, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο σε δίτονες αποχρώσεις, και Beige Rally για τα pastel χρώματα. Για τις μεταλλικές επιλογές, μετά τα Record Grey και Scorpione Black, η νέα επιλογή είναι το Trofeo Grey. Οι νέες επιλογές ολοκληρώνονται με το Cordolo Red, αλλά κυρίως με την αφοσίωση της εταιρείας στους πελάτες και οδηγούς της.

Τέλος, για πρώτη φορά σε έκθεση αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί το μονοθέσιο του πρωταθλήματος F4 "Powered by Abarth", σε πλήρη αρμονία με τις αγωνιστικές ρίζες της μάρκας, που καθορίζουν μέχρι και σήμερα το χαρακτήρα της.newsbeast.gr