Ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές αντάρτες ότι παραβίασαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε πριν από έναν μήνα σήμερα, υποστηρίζοντας πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επιθέσεις σε πολλά τμήματα στις ανατολικές περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένου του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και έξι ακόμη τραυματίστηκαν, είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Βολοντίμιρ Πόλιοβι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες παραβιάζουν τους όρους της εκεχειρίας».

Στο Ντονέτσκ ο Έντουαρντ Μπασούλιν, ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες των ανταρτών δήλωσε ότι τρεις από τους μαχητές του έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, κυρίως σε συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι αντάρτες προσπαθούν να εκδιώξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές.

«Το αεροδρόμιο είναι εφαλτήριο για την πόλη», εξήγησε ο Μπασούλιν. «Ο βασικός μας σκοπός είναι να τους απωθήσουμε (τους κυβερνητικούς στρατιώτες), μακριά από την πόλη, ώστε να μην βομβαρδίζουν πλέον με το πυροβολικό κατοικημένες περιοχές».