Η ένταση του έργου της ανάπλασης του ΕΣΠΑ \”παρέσυρε\” τη ΔΕΥΑΡ στη επιτάχυνση των έργων αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων από το ύψος της Μεγάλης Πόρτας μέχρι το Ελιδάκι.

Το μοναδικό τμήμα της παλιάς πόλης που δεν είχε σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης \”υποδέχτηκε\” τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΡ, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει τις εκσκαφές, ώστε να τοποθετηθούν στην πορεία οι σωληνώσεις και οι εργασίες να έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν πριν το έργο της ανάπλασης «φτάσει» στην οδό Δημακοπούλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επειδή πρόκειται ουσιαστικά για τα όρια της παλιάς πόλης, η αρχαιολογική υπηρεσία – όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ανάλογων έργων στο ιστορικό κέντρο – έχει ζητήσει να επιβλέψει τις εκσκαφικές εργασίες.
Έτσι, ο αρχαιολόγος, κ. Κώστας Γιαπιτσόγλου χθες μετέβη στο έργο, έκανε και φωτογραφική αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και γενικότερα ο εργολάβος έχει τεθεί σε «επιφυλακή», ώστε να κινηθεί ανάλογα με το πώς θα υποδειχθεί – εάν χρειαστεί – από την αρχαιολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις εργασίες της εκσκαφής βγήκε στην επιφάνεια ένας λιθόκτιστος αγωγός, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις 80 έως 100 ετών, και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία από την

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook