Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα \”Καστελάκη\” του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάστηκε χτες για πρώτη φορά μετά την τηλεοπτική προβολή του στην τηλεόραση CRETA και την ανάρτηση του στο flashnews.gr, το ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Κώστα Συλιγάρδου \”ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ\” που βραβεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ρώμη στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού δημοσιογραφίας MARE NOSTRUM AWARDS.

Με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο τον παραγωγό του ντοκυμαντέρ Κώστα Συλιγάρδο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και τα πρόσωπα που κατέθεσαν τις γνώσεις και τα αποτελέσματα των ερευνών τους τα τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια των 25 λεπτών που αυτό διαρκεί.( δείτε το ΕΔΩ :http://youtu.be/rG1UDkPlBFc ).

\"\"

\"\"

\"\"

Ο λόγος για τον πρώην Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλη, τον νομικό και αρθρογράφο Αντώνη Βγόντζα, τον ερευνητή του Μινωικού πολιτισμού και καθηγητή Μηνά Τσικριτσή, την Αντιπερειφερειάρχη και πολιτικό μηχανικό Βιργινία Μανασάκη Ταβερναράκη αλλά και τον Γιάννη Λυγεράκη,πλοίαρχο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΒΕΗ και του προέδρου του Μανόλη Αλιφιεράκη, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο τιμώμενος.

Τον Κώστα Συλιγάρδο τίμησαν όμως με την παρουσία τους εκτός των επισήμων και αρκετοί συνάδελφοι του δημοσιογράφοι από όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ και αρκετοί συνεργάτες του από το Ράδιο Κρήτη και την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA.

\"\"

\"\"

Το ντοκυμαντέρ κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού, σε μια χρονική στιγμή που εκτός από τους τοπικούς φορείς που έχουν ήδη ζητήσει την αντίστοιχη με χτες δημόσια προβολή του, φορείς και εκτός Κρήτης έχουν εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Στην εναρκτήρια αναφορά του ο Κώστας Συλιγάρδος έφτιαξε ένα όμορφο λόγο καλωσορίσματος για το κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση με τον οποίο συνέδεσε τη παιδική του ηλικία με την εξέλιξη της δημοσιογραφικής του πορείας και της ίδιας του της ζωής και όλα αυτά μαζί με το ντοκυμαντέρ.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί σ ´ έναν – έναν ξεχωριστά και στους συνεργάτες του σ αυτή τη δουλειά,θεωρώντας τους συμμέτοχους σ´ αυτό το βραβείο.

\"\"

\"\"

Ο λόγος για τον Γιώργο Νιργιανάκη που έκανε την εικονοληψία, τον Μάνο Τσιριγωτάκη που έφτιαξε τους ήχους, τον Κώστα Δημάκη που δούλεψε το μοντάζ μαζί με τον Κώστα Συλιγάρδο,και τον Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι για τις μεταφράσεις στα Ιταλικά.

Στην ποιότητα της δουλειάς και το εξαιρετικό αποτέλεσμα στάθηκαν όμως και οι υπόλοιποι ομιλητές που απένειμαν τα εύσημα,δίνοντας και πολλές άλλες προεκτάσεις για το θέμα στις σύντομες αλλά ουσιαστικές τοποθετήσεις τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Συλιγάρδος δήλωσε συγκινημένος από την θερμή υποστήριξη του κοινού και την διαχρονική εμπιστοσύνη κάποιων ανθρώπων στο πρόσωπο του και στη δουλεία του.

Δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερός που του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει νέα πρόσωπα που κέρδισαν την εκτίμηση του, όπως ο εφοπλιστής Εμμ Γκριμάλντι, ο Δντης Διεθνών Σχέσεων του ΟΜΙΛΟΥ Πωλ Κυπριανού , αλλά και ο εκδότης του επί 22 χρόνων περιοδικού της Ναυτιλίας \”ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ\” Γιώργος Σημαντώνης και η Δντρια Εκδοσης του περιοδικού Βάσω Αρμογένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook