Υλικά

• 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 200 γρ. ζάχαρη
• 110 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
• 4 αυγά
• 100 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
• 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι
• 600 γρ. νερό
• 600 γρ. ζάχαρη
• 3 μανταρίνια (χωρίς κουκούτσια)
• 1 κλαράκι αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αφρατέψει το μίγμα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την αμυγαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη βανίλια.

Ενσωματώνουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μέτριο ορθογώνιο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Χωρίζουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα βράζουμε με τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και το νερό για 8 λεπτά. Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον σιροπιάζουμε και τον ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.