Το δέρμα επανέρχεται στην καλύτερη του εικόνα με αντιοξείδωση και ενυδάτωση. Ότι καλύτερο για το δέρμα αλλά και όλο τον οργανισμό με καλλυντικά αλλά και συμπληρώματα διατροφής για ομορφιά εκ των έσω.


ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗ

Κάθε κύτταρο του σώματος δέχεται περίπου χίλια χτυπήματα την ημέρα από τις ελεύθερες ρίζες, από τον μεταβολισμό μας. Παράλληλα οι εξωτερικοί παράγοντες, με κυριότερο τον ήλιο, συμβάλλουν στην φθορά της επιδερμίδας και τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε το φαινόμενο της οξείδωσης που συμβαίνει στον οργανισμό μας; Λαμβάνοντας αντιοξειδωτικά φυτικά συμπληρώματα, όπως acai berry, ρόδι ή goji.

Έτσι σταματάει η αλυσιδωτή αντίδραση καταστροφής των κυττάρων καθώς και η παραγωγή νέων ελεύθερων ριζών.

Η καταστροφή της οξείδωσης μπορεί να αποφευχθεί με την χρήση καλλυντικών που περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες, ρόδι).

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Το δέρμα πρέπει να συγκρατεί την υγρασία του ώστε οι δομές που υποστηρίζουν τις στιβάδες να είναι εύκαμπτες. Ωστόσο όσο μεγαλώνουμε, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη εφίδρωση, η υγρασία του δέρματος απελευθερώνεται στο περιβάλλον.

Με τις ενυδατικές κρέμες δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί  την υγρασία του. Χρησιμοποιώντας την ενυδατική μας κρέμα διατηρούμε τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας, μειώνοντας την κυτταρική γήρανση και κάνοντας παράλληλα την επιδερμίδα μας απαλή, λεία και σφριγηλή.

Δοκιμάστε ενυδατικές κρέμες και serum με  συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη ραμνόζη, τα ceramides, τα ενεργά πεπτίδια και το ιχθυοκολλαγόνο.

TIPS

Εάν δε θέλετε να αποχωριστείτε την αντιρυτιδική σας κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό serum κάτω από την κρέμα σας. ‘Η ακόμη να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα. Δοκιμάστε επίσης μία εξαιρετική μάσκα νύχτας από τη VICHY.

Για την καλύτερη ενυδάτωση δείτε την aloe vera στην πιο φυσική της μορφή, σε συμπλήρωμα διατροφής και σε gel (χρησιμοποιείται σαν το πρώτο στρώμα πριν από την κρέμα σας).


Γράφει η Σωτηρία στο HEALTH & BEAUTY (τελειόφοιτη Φαρμακευτικής) [email protected]
Για περισσότερα tips υγείας και ομορφιάς, επισκεφθείτε το apothekechania.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook