Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ανοίγοντας εκ μέρους της κυβέρνησης τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι δύο χρόνια μετά τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ όλοι αναγνωρίζουν τη χώρα.
«Το Grexit ήταν διεθνής όρος, δύο χρόνια μετά κανείς δε μιλάει για έξοδο από την ευρωζώνη όλοι αναγνωρίζουν το μικρό θαύμα που έχει κάνει η χώρα» υπογράμμισε.
«Το μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα» υπογράμμισε.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση μίλαγε για απειλές, κρεμάλες, κουίσλινγκ την ώρα που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την πατρίδα» σημείωσε ακόμα.
«Ο λόγος του μίσους έχει συνέπειες τόνισε» ο κ. Βορίδης προσθετοντας; «Eίχαμε τρεις πολιτικές δολοφονίες. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφενός λόγω εγκληματικών οργανώσεων με τη μορφή κοινοβουλευτικού κόμματος και οργανώσεων της άκρας αριστεράς. Αν η κυβέρνηση δεν επενέβαινε δεν θα ξέραμε πού θα οδηγούσε αυτό ο κύκλος».
Παράλληλα, κατηγόρησε για διγλωσσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όσοι πιστεύουν ότι στις κάλπες θα κερδίσουν, θα τους πρότεινα υπομονή γιατί οι Έλληνες ξέρουν να ψηφίσουν» κατέληξε.
Ο κ. Βορίδης άρχισε την ομιλία του απαντώντας στον Παν. Λαφαζάνη για την απουσία του Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας: «Σας είπε κανείς ότι δεν θα έρθει ο πρωθυπουργός στη συζήτηση; Ποιο έιναι το μείζον θέμα που θέτετε ως προς τη διαδικασία. Όλα ταυπόλοιπα δημιουργούν μία συζήτηση που δεν έχει κανένα έρεισμα».
Για το εμπάργκο της Κουμουνδούρου στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Μήπως θέλετε να μας στέλνετε και shortlist για το ποιος θα εκπροσωπεί τη ΝΔ; Δεν επιλέγουμε στη Δημοκρατία τους αντιπάλους μας, αυτό τα κάνουν άλλα καθεστώτα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook