Την 1η Νοεμβρίου η Κομισιόν, υπό τη νέα της σύνθεση, αναλαμβάνει καθήκοντα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να αντικατασταθεί στο υπουργείο Αμυνας, ώστε να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο στις Βρυξέλλες. Με αφορμή την αλλαγή στο υπουργείο Αμυνας, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Τα Νέα, ο μίνι ανασχηματισμός πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν πρόσωπα, η απόδοση των οποίων δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του πρωθυπουργού.

Αλλωστε, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έστειλε αυστηρά μηνύματα προς υπουργούς και βουλευτές. Ήδη, από εκείνη την ημέρα άρχισαν να διακινούνται σενάρια για μίνι ανασχηματισμό.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι μεταξύ των υποψηφίων για αποχώρηση είναι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενδεχομένως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος.

Οι μοιραίες γκάφες

Σε ό,τι αφορά τον Αργύρη Ντινόπουλο, φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη, σχετικά με τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων υπαλλήλων, και ειδικότερα η φράση του υπουργού Εσωτερικών: «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου».

Αργότερα, ο κ. Ντινόπουλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά το κακό είχε γίνει, όπως φάνηκε και από την απόφαση του πρωθυπουργού για το ποιος θα ανοίξει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρώτος τη τάξει υπουργός, δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών, παραγκωνίσθηκε, για να αναλάβει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.
Σε ό,τι αφορά την Σοφία Βούλτεψη, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωσή της, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ότι «είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων» και πως η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι θίγει το κοινό αίσθημα. Ακόμη και η προσπάθειά της να ανασκευάσει ήταν άκομψη, καθώς μίλησε για «γκεμπελίσκους» που παραποίησαν το νόημα της φράσης της.

in.gr