Ο "Ρίνο" απλός σαν να μην… έχει κερδίσει τίποτα στην καριέρα του, έδωσε ένα απολαυστικό ρεσιτάλ στο δείπνο που παρέθεσε στους ρεπόρτερ του ΟΦΗ.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους στην παραδοσιακή ταβέρνα "Ρούγα του Μπαούλα" του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μανώλη Φραγκιαδάκη. Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ όπου μίλησε για τα πάντα. Από ανέκδοτες ιστορίες που αφορούσαν την παρουσία του στην Μίλαν και την εθνική Ιταλίας ενώ βέβαια το επίκεντρο της κουβέντας ήταν ο ΟΦΗ. Παρότι πρόκειται για έναν σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας, ο Γκατούζο μπορεί και να χαρακτηριστεί "αντισταρ", χωρίς κανένα ιχνός βεντετισμού μίλησε για όλους και για όλα…

"Το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι οικονομικό, αλλά οργανωτικό"

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε είναι η παρουσία του στον ΟΦΗ και το τι εκείνος θεωρεί πιο σημαντικό: "Είναι ψέμματα όσα λέγονται ότι εγώ δεν ήξερα για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ. Από την πρώτη ημέρα ήξερα τα πάντα για τον ΟΦΗ. Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ότι έχει περάσει και ότι περνάει. Όμως το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι οικονομικό. Είναι οργανωτικό. Στην Ελλάδα όταν ένας παίκτης δεν πληρώνεται το βρίσκει σαν "δικαιολογία" αν έχει μειωμένη απόδοση. Δεν είναι σωστό αυτό. Είναι λάθος νοοτροπία. Από τους παίκτες μου δεν έχω παράπονο. Θέλει δουλειά και χρόνο προκειμένου να έρθουμε στο επίπεδο που θέλω. Δουλεύουν πολύ καλά και σκληρά. Εάν λυθεί το πρόβλημα της οργάνωσης, μπορώ να μείνω και 5 χρόνια στον ΟΦΗ. Μιλάω με τον πρόεδρο, του εξηγώ τα προβλήματα και εκείνος προσπαθεί να λύσει τα περισσότερα".

"Δεν έχει μόνο ο ΟΦΗ προβλήματα σε όλη την Ελλάδα"

Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ και πως τα αντιμετωπίζει ο ίδιος. Ο "Ρίνο" ήταν αφοπλιστικός σε αυτό το θέμα χρησιμοποιώντας και την Παλέρμο ως παράδειγμα: "Στην Παλέρμο ο πρόεδρος ειχε οικονομικό πρόβλημα. Στην Ιταλία πληρώνονται ένα τρεις μήνες. Αν δεν πληρώσεις το πρώτο τρίμηνο αφαιρούνται βαθμοί, μετά το τρίτο τρίμηνο η ομάδα αποβάλλεται. Οι παίκτες αφού είδαν ότι η ομάδα έχει οικονομικό πρόβλημα αποφάσισαν να πάρουν μόνο το 20% και το 80% μετά απο δυο χρονια. Υπαρχουν λύσεις αν υπάρχει και διάθεση. Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει το σύστημα πληρωμών και αν γίνεται κάθε μήνα τότε οι παίκτες ψάχνουν δικαιολογίες. Δεν ειναι μόνο ο ΟΦΗ που εχει προβλήματα. Υπαρχουν και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Στην τρίτη κατηγορία 25 ομάδες σταμάτησαν".

"Πολλές φορές είναι λάθος η νοοτροπία"

Ο Τζενάρο Γκατούζο ανέφερε πολλές φορές την λέξη νοοτροπία. Και ανέφερε ένα απλό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα: "Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία έβλεπα τους παίκτες να ανοίγουν ένα μπουκαλάκι νερό, να πίνουν λίγο και μετά να το πετούν. Μετά από κάθε προπόνηση έβλεπα 100 μπουκάλια μισογεμάτα. Ρώτησα γιατί γίνεται αυτό και γιατί πετούν το μπουκαλάκι αφού δεν έχουν πιει όλο το νερό. Κατάλαβαν το λάθος και αυτό διορθώθηκε μετά από λίγο καιρό. Όμως το πρόβλημα είναι η νοοτροπία όχι άλλα προβλήματα. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν κακή νοοτροπία. Το πρόβλημα είναι γενικό, σε όλο τον πλανήτη πλέον. Δεν το έχουν μόνο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στο Παρίσι μιλούσα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και μου έλεγε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εύκολο. Διαφώνησα και του είπα πως δεν είναι σωστή η άποψη που επικρατεί στην Ευρώπη. Γιατί εκτός από 1-2 ομάδες που έχουν ανέβει επίπεδο, όλες οι υπόλοιπες μπορούν να κερδίσουν η μια την άλλη. Και αυτό το στοιχείο κάνει πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα".