Με βάρκες βγήκαν στη στεριά της Ρόδου 1.931 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου Mein Schif το οποίο προσέγγισε το λιμάνι της Ρόδου το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ροδιακής» ο Γερμανός πλοίαρχος του σκάφους, δεν δέχθηκε τη θέση που του υπέδειξαν για να «δέσει» οι αρμόδιοι του λιμανιού και προτίμησε να ρίξει άγκυρα ανοιχτά του λιμανιού αποβιβάζοντας τους επιβάτες του με λάντζες στη στεριά.

 

Η διαδικασία ήταν απόλυτα ασφαλής, υπήρξε όμως ταλαιπωρία για τους τουρίστες η οποία αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο στο σχετικό βίντεο αλλά και φωτογραφίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος που του υπέδειξαν να δέσει το κρουαζιερόπλοιο, δένει πολύ συχνά το πλοίο Costa  Mediterranea το οποίο έχει μήκος 292 μέτρα έναντι των 264 μέτρων που έχει το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο τα δύο σκάφη έχουν το ίδιο βύθισμα που φθάνει τα 8 μέτρα.

\"\"

Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού μάλιστα, υπήρξαν και εξειδικευμένες βυθομετρήσεις από την πλευρά της εταιρίας, οι οποίες έδειξαν ότι το λιμάνι μας είναι απόλυτα ασφαλές.

Ο ίδιος πλοίαρχος είχε αρνηθεί και πέρσι να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι άλλοι συνάδελφοί του καταφέρνουν στο ίδιο σημείο με άνεση και ασφάλεια να «δένουν» πολύ μεγαλύτερα σκάφη.

\"\"

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook