Υλικά

• 1,200 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
• 500 γρ. κυδώνια, κομμένα στα τέσσερα
• 200 γρ. πορτοκάλι χυμός
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 50 γρ. πετιμέζι
• 2 κλαράκια αρμπαρόριζας
• 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
• 180 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, βάζουμε τα κυδώνια μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το πετιμέζι και την αρμπαρόριζα. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.

Παράλληλα, αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Μόλις τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε γάστρα. Στρώνουμε ενδιάμεσα και τα κομμάτια των κυδωνιών και πασπαλίζουμε με το φρέσκο δενδρολίβανο.

Περιχύνουμε με το υγρό από το βράσιμο των κυδωνιών, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 λεπτά. Τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.