Tην παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σ. Κουράκου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πρότεινε η εισαγγελέας Εφετών, κα. Αθανασία Βλάχου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το ζευγάρι κατηγορείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και οι κατηγορίες σε βάρος τους αυτή τη φορά είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, σε τραπεζικό λογαριασμό, ποσό το οποίο δεν είχε δηλωθεί στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού και της συζύγου του για τα έτη 2009 – 2010.

Η εισαγγελέας Εφετών, προτείνει επίσης να διατηρηθούν σε ισχύ και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη – Κυριακίδου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε ισχυριστεί τότε ότι τα χρήματα είναι περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του και ότι μέρος αυτών προέρχονταν από τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Ουσταμπασίδη. Όμως ο κ. Ουσταμπασίδης είχε αρνηθεί ότι είχε καταβάλει το ποσό αυτό στην πρώην σύζυγό του και έτσι οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού καταρρίφθηκαν.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook