Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πλατανιάς, Μανώλης Μαθιουλάκης, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr ότι δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα αποχώρησης του προπονητή Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο κ. Μαθιουλάκης μίλησε και για την απόφασή του να ηγηθεί της διοίκησης της Χανιώτικης ΠΑΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από το τι σας ώθησε να βγείτε μπροστά για τον Πλατανιά και ένα πρώτο σχόλιο για την ομάδα.

Εγώ στην ομάδα υπήρξα φυσικά και παλαιότερα. Ήμουν ουσιαστικά σε εκτελεστικό ρόλο. Το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η αλλαγή στην προεδρία δεν σημαίνει ότι παροπλίστηκε για τα καλά ο κ. Βαρουξάκης. Συνεχίζει να είναι στην ομάδα και να βοηθάει όπου μπορεί. Σχετικά με το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Κάναμε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Ουσιαστικά διαφοροποιήσαμε ένα 90% του ρόστερ. Υπάρχουν σαφώς προβλήματα προσαρμογής για κάποιους παίκτες, κάτι λογικό καθώς άργησαν να γίνουν ορισμένες μεταγραφές. Η αγορά της Ελλάδας για εμάς ήταν από δύσκολη έως αδύνατη καθώς εμείς είμαστε μία ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ. Όταν λέμε πως δίνουμε τόσα χρήματα το εννοούμε και το κάνουμε. Πιστεύω όμως πως τα όποια προβλήματα που έχουμε θα διορθωθούν. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την ομάδα.

– Γιατί όμως επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αναλάβετε την προεδρία του συλλόγου;

Υπήρχαν οι προσωπικοί λόγοι του κ. Βαρουξάκη που δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί άλλο με την ομάδα. Έτσι τα βλέμματα όλων έπεσαν μετά σε μένα. Την ομάδα την έχω αγαπήσει και την αγαπάω. Την πονάω και γι\’ αυτό επέλεξα να βγω μπροστά και να βοηθήσω όσο μπορώ. Κάποιος άνθρωπος έπρεπε να αναλάβει. Είναι δύσκολο για μένα με το πρόγραμμά μου και τις πολλές υποχρεώσεις που έχω σε καθημερινή βάση, όμως κοιτάζω να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μαζί με τους συνεργάτες μου.

– Πως βλέπετε την φετινή Σούπερ Λίγκα και με αφορμή την αναβολή που υπήρξε;

Με προβλήματα. Ο Πλατανιάς δεν έχει σχέση όμως με τα προβλήματα των άλλων ομάδων. Εμείς δεν έχουμε οργανωμένους όπως άλλες ομάδες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Επίσης δεν λύνονται τα προβλήματα με μία αναβολή. Είναι σαν να δίνεις ένα σκέτο ποτήρι νερό για έναν πονοκέφαλο. Θα πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μία σωστή βάση. Να εξυγιανθούν οι ομάδες σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν σύλλογοι με μικρό μπάτζετ που τα καταφέρνουν. Δεν γίνεται να λες έχω να δώσω το 1/3 του μπάτζετ μου και προχωράω.

– Η θέση του Πλατανιά γενικότερα για το πρωτάθλημα ποιά είναι;

Θέλουμε ένα πρωτάθλημα με ίσους όρους. Η κάθε ομάδα να μην έχει διαρκώς προβλήματα. Ο δρόμος της εξυγίανσης είναι απαραίτητος για τα σωματεία. Ακόμα δεν γίνεται το κράτος να κάνει πως δεν βλέπει κάποια πράγματα που γίνονται. Παντού υπάρχουν προβλήματα. Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όχι όμως στον βαθμό που γίνονται και αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Εάν είναι ίσες οι συνθήκες όλα μπορούν να γίνουν. Να μην φτάνεις στην μέση της χρονιάς και βρίσκονται μεσοβέζικες λύσεις ή να προκύπτουν διαρκώς προβλήματα. Εάν οι ίδιες οι ομάδες αποφασίσουν πως θέλουν ένα υγιές πρωτάθλημα μπορούν να τα καταφέρουν. Στην Λίγκα είχαμε ανάλογου τύπου κουβέντες την περασμένη εβδομάδα, δίχως όμως να καταλήξουμε κάπου οριστικά.

– Έτσι όπως το θέτετε πιστεύετε πως είναι θέμα των συλλόγων;

Ναι. Οι ομάδες εφόσον το θελήσουν μπορούν να έχουν ένα απόλυτα υγιές και σωστό πρωτάθλημα. Πρέπει να δούμε όμως κατάματα τις ομάδες και τα προβλήματά τους.

– Περνάμε στο κομμάτι του προπονητή. Για τον Γιάννη Χριστόπουλο έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά. Ποιά είναι η δική σας άποψη;

Δεν υπάρχει και δεν υπήρχε κανένα θέμα με τον προπονητή. Τον στηρίζουμε 100%. Είναι αυτονότητο αυτό. Δεν υπήρχε λόγος να βγάλουμε ανακοινώσεις για όσα γράφτηκαν γιατί στην Ελλάδα συνήθως μία ανακοίνωση στήριξης προς τον προπονητή εκλαμβάνεται ως το ακριβώς αντίθετο. Ο προπονητής στηρίζεται από την ομάδα στον απόλυτο βαθμό.

– Για την ομάδα πως τα βλέπετε τα πράγματα για την συνέχεια με αφορμή το όχι και τόσο θετικό ξεκίνημά της;

Η ομάδα αγωνίζεται πιο καλά από άλλα χρόνια. Επίσης να σκεφτούμε πως το πιο ακριβό μας συμβόλαιο από τις μεταγραφές (σ.σ. ο Λούκα Μιλούνοβιτς) δεν έχει παίξει ακόμα. Δεν έχει αγωνιστεί παρά πολύ λίγο. Εδώ μπορεί να πει κανείς πως επειδή είναι ο πιο ακριβός είναι και ο καλύτερος; Δεν μπορεί να το ισχυριστεί κάποιος αυτό με σιγουριά όμως συνήθως οι παίκτες με τόσο καλά συμβόλαια προσφέρουν σημαντικά σε μία ομάδα. Από εκεί και πέρα τα δύσκολα για εμάς πέρασαν. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας και ο πιο δύσκολος στο πρόγραμμα που μας μένει στον Α\’ γύρο η ομάδα έχει την ευκαιρία να αποδείξει μέσα από τις εμφανίσεις της και τα αποτελέσματα που θα πάρει το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι στην συνέχεια αλλά και γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook