Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η «Πυξίδα της Πόλης»στα πλαίσια του 2ου Πανοράματος Κινηματογράφου και άλλων Τεχνών cine-Istories 2014 παρουσιάζουν  την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 στις 7:30μμ
στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το μοναδικό μουσικό – επιστημονικό δρώμενο Πόσα πιάνει η «επιστήμη στην πιάτσα»; «The Street Value of Science»,

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ παρουσιάζει με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

Πως μπορούμε να συνθέσουμε «ηλιακά καύσιμα»;

Πως ζει κάποιος «αναπνέοντας (σ)την πόλη»;

Τι είναι τα «μπαχαρικά της πράσινης ανάπτυξης»;

Πως ψήνουμε νανο-σωματίδια «της ώρας»;

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ερευνητές;

Πόσα πιάνει η «επιστήμη στην πιάτσα»;

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντιούνται με μοναδική επιστημονική σαφήνεια πλαισιωμένα με μουσικές των θρύλων της Blues-Rock σκηνής σε μια παράσταση – διάλεξη διάρκειας 2 ωρών.

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για την ερευνητική του εργασία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes 2006 και το European Research Council Advanced Grant (2010). Είναι εμπνευστής της σειράς των μουσικο-επιστημονικών δρώμενων, Blue Science Café (όπως τα The Street Value of Science, Energy from Sun and Water, Breathing in the City, The Spices of Green Growth, κ.α.).

Οι “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone” (Nick & the Backbone), είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire στων οποίων την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά κατά την δωδεκάχρονη θητεία του μαζί τους). Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με βαθειά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues και ανάμεσα στα Top-30 group του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ, στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook