Τη λειτουργία όλων των υποδομών και δραστηριοτήτων του Εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων με άμεση χρηματοδότηση από το κράτος, ζητά με ανακοίνωση του η Τομεακή Επιτροπή Πόλης Χανίων του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για άλλη μια χρονιά το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων έρχεται αντιμέτωπο με την υποβάθμιση αλλά και την πιθανή αναστολή της λειτουργίας του.

Τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει συνεχής αδυναμία να καλυφθούν βασικές ανάγκες του κολυμβητηρίου και των αθλητών, όπως η λειτουργία της πισίνας των 50μ, που είχε σαν συνέπεια το προηγούμενο διάστημα την απόσυρση της Ανδρικής Ομάδας Πόλο του ΝΟΧ από την Α1 καθώς και την ματαίωση των Βενιζέλειων Αγώνων καθώς και την έλλειψη σε ζεστό νερό στα ντους και πετρέλαιο για τη θέρμανση των 2 εναπομενόντων πισινών
.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Αθλητισμού. Είναι σχεδιασμένη επιλογή των κάθε φορά κυβερνήσεων, οι οποίες, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και σχεδιασμούς, θεωρούν κόστος το δικαίωμα στην άθληση από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί το κράτος.

Υποβαθμίζουν τις παροχές στον τομέα του αθλητισμού, με στόχο από τη μια να καθιερώσουν την ανταποδοτικότητα, όπως αναφέρει και η Διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής Σταδίων του Νομού Χανίων - αναγκάζοντας έτσι τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για κάθε υπηρεσία που τους προσφέρεται- και από την άλλη να ανοίξουν το δρόμο για κέρδη σε αυριανούς επενδυτές και στον τομέα του αθλητισμού.

Τους στόχους αυτούς πρέπει να καταδικάσουν και να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των Χανίων, οι οποίοι χρόνια τώρα βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για την άθληση των παιδιών τους. Με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου εκατοντάδες νέοι θα στερηθούν μια δημιουργική και υγιή διέξοδο και τα Χανιά, ένας νομός με παράδοση στον υγρό στίβο, θα μείνει χωρίς κολυμβητήριο.

Η ίδια η πείρα πλέον λέει ότι πρέπει να κάνουμε υπόθεσή μας την διεκδίκηση επαρκών υποδομών και χρηματοδότησης από το κράτος για την πλήρη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ούτε ένα ευρώ να μην φύγει από την τσέπη της Χανιώτικης λαϊκής οικογένειας για την άθληση και την υγεία των παιδιών της.

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πραγματικό καθολικό δικαίωμα για όλο το λαό και όχι πολυτέλεια για λίγους.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των υποδομών και δραστηριοτήτων του Εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων με άμεση χρηματοδότηση από το κράτος.