Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες από ανάγκη έμαθαν να ζεσταίνονται με πολλούς άλλους εναλλακτικούς τρόπους, εγκαταλείποντας αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης.

Φέτος είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που κάποιοι θα σκεφτούν σοβαρά να επιστρέψουν στην οικεία λύση του καλοριφέρ και αυτό γιατί παρουσιάζει πτώση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η διάθεση του οποίου αρχίζει σήμερα.

Οι τιμές θα πέσουν κατά 25 λεπτά σε σχέση με τις περσινές και θα κυμανθούν στο 1,05-1,10 από το 1,30 ευρώ που ήταν πέρσι.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν. Χανίων Βαγγέλης Κώτσος:

\”Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες από τις περσινές, όχι τόσο λόγω της μείωσης κατά 30% του φόρου κατανάλωσης, όσο λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών και της κατρακύλας του brent στις διεθνείς αγορές. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες είχε 113 και 115 δολάρια το βαρέλι και αυτή τη στιγμή είναι 88-89 δολάρια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τιμές να είναι μειωμένες αν συνυπολογίσουμε και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Βεβαίως αυτοί που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με κάτω από 0,75 ευρώ. Δυστυχώς, δεν είναι πολλοί γιατί με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται μειώνονται κατά πολύ οι δικαιούχοι του επιδόματος.\”

Καλύτερα υπομονή για καλύτερη τιμή

Για λίγες ημέρες ακόμα οι τιμές φαίνεται ότι θα κινούνται πτωτικά. Μετά ούτως ή άλλως δεν είναι ασφαλής κάποια πρόβλεψη.

Μάλιστα, θα άξιζε ίσως οι καταναλωτές να περίμεναν ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

\”Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Για το άμεσο μέλλον όμως, θα έλεγα ότι οι τιμές θα είναι πτωτικές για τις επόμενες 10 ημέρες. Καλό θα ήταν οι καταναλωτές να αφήσουν αυτή την εβδομάδα να περάσει και να αρχίσουν να ενδιαφέρονται την ερχόμενη εβδομάδα\” δηλώνει ο κ. Κώτσος.

Με την πτώση πάντως των τιμών αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης της τάξεως του 30-35%, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών:

\”Αν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν πιο γενναίες είτε με μεγαλύτερη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είτε με γενίκευση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος, τότε η αύξηση θα ήταν θεαματική\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook