Επανεξετάζεται ο θάνατος δύο ρακοσυλλεκτών, τον περασμένο Ιούλιο, μετά την αποκάλυψη ότι μέλη συμμορίας πλαστογράφων επιχείρησαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό των θανόντων. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για νέα εταιρεία δολοφόνων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα δύο αδέλφια ήταν ρακοσυλλέκτες, αλλά προέρχονταν από πολύ πλούσια οικογένεια που διατηρούσε εμπορικά καταστήματα και άλλα ακίνητα. Είχαν εισοδήματα από ενοίκια που εισέπρατταν, αλλά παρόλα αυτά -πιθανότατα από ιδιορρυθμία- ζούσαν σαν ρακοσυλλέκτες κάτω από άθλιες συνθήκες συγκεντρώνοντας στα σπίτι τους διάφορα αντικείμενα που μάζευαν.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις ο φάκελος του θανάτου των δύο αδελφών παραμένει ανοιχτός και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου και να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας με σκοπό την καταλήστευση της περιουσίας.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν στις 7 Ιουλίου βρέθηκαν νεκρά σε κατάσταση προχωρημένης σήψης τα δύο αδέλφια στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη. Από την εξέταση του ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή άλλα σημάδια που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Πάντως από τότε υπήρχαν ερωτηματικά σχετικά με το πώς απεβίωσαν το ίδιο χρονικό διάστημα και τα δύο αδέλφια αν και είχαν μεταξύ τους διαφορά ηλικίας.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή όταν στις 25 Σεπτεμβρίου ένας 66χρονος ο οποίος συνελήφθη καθώς και ένας 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην συμμορία και αναζητείται, πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας.

Επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, στο οποίο εμφανίζονταν ως «εντολείς» τα δυο αδέλφια, ο 66χρονος επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Η συμπεριφορά αυτή κίνησε υποψίες. Το μεσημέρι στις 7 Οκτωβρίου ο 66χρονος πήγε πάλι στο υποκατάστημα και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ένας 46χρονος ο οποίος περίμενε έξω από την τράπεζα, και μία 47χρονη συμβολαιογράφος.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι τρεις συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπισθεί ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας καθώς και άλλοι συνεργοί τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook