Αμοιβή ύψους 4.200 ευρώ την εβδομάδα προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, Ματθαίος Καριόλου, με το Υπουργείο Παιδείας. Το συμβόλαιο του κ. Καριόλου προβλέπει συγκεκριμένα αμοιβή 75.600 ευρώ για 18 εβδομάδες εργασία ετησίως. Τα νούμερα αυτά, κίνησαν την προσοχή του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή (ημερ. 9 Οκτωβρίου 2014), επισημαίνει ότι τα θέματα που εγείρονται όσον αφορά στη λειτουργία του εν λόγω προγράμματος -γνωστό και ως Μουσικό Εργαστήρι Εγχόρδων- «είναι αρκετά σοβαρά». Υποδεικνύει μάλιστα πως, «δημιουργούν υποψίες ότι, ενδεχομένως να προκύπτει διασπάθιση δημόσιου χρήματος και ότι το όφελος που προκύπτει από τη λειτουργία του εργαστηρίου, σε σχέση με τον σκοπό του, φαίνεται να είναι δυσανάλογα μεγάλο».

Όσον αφορά στο συμβόλαιο του κ. Καριόλου, που υπογράφηκε τον Μάιο του 2012 για τρία χρόνια, ο Ελεγκτής αναφέρει ότι η αμοιβή καθορίστηκε στις 75.600 ευρώ χωρίς να ακολουθηθεί διαδικασία προκήρυξης της θέσης και χωρίς να τεκμηριωθεί η αύξηση της αμοιβής του από 1.700 ευρώ το μήνα (πλέον εξόδων διακίνησης και διαμονής) για διδασκαλία μια εβδομάδα το μήνα, που ήταν προηγουμένως, σε 6.300 μηνιαίως ευρώ (περιλαμβανομένων εξόδων διακίνησης και διαμονής), για διδασκαλία μιάμιση βδομάδων το μήνα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σημειώνει ακόμα, ότι παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τον κ. Καριόλου να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για επιβεβαίωση των συμβατικών του υποχρεώσεων (αεροπορικά εισιτήρια, αποδεικτικά διαμονής, αναλυτικές καταστάσεις μαθημάτων για όλους τους μαθητές του υπογραμμένες από τους γονείς) εντούτοις, ο ίδιος επισύναψε μόνο στοιχεία της διαμονής του σε ξενοδοχεία της Κύπρου.

«Οι επαναλαμβανόμενες συστάσεις της υπηρεσίας μας για εκ νέου αξιολόγηση της λειτουργίας του θεσμού δεν υλοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν να παρατηρούνται αδυναμίες στη λειτουργία του» συμπληρώνει ο Γενικός Ελεγκτής. Προς τούτο, καλεί τον υπουργό Παιδείας «στα πλαίσια της ετοιμασίας και έγκρισης του προϋπολογισμού του 2015 θα προωθήσετε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης που μεταξύ άλλων επιλογών θα περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή ή τερματισμό της λειτουργίας του προγράμματος».

Θεωρεί δε, αυτονόητο ότι σε περίπτωση συνέχισης του θεσμού δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση με τον κ. Καριόλου που λήγει στις 27 Μαΐου 2015 αλλά θα γίνει δημοσίευση της θέσης με ανοικτό διαγωνισμό και με σκοπό τη μείωση του σχετικού κόστους.

philenews.som

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook