Αναβρασμός επικρατεί στα Χανιά, ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο ισοβίτης Σπύρος Καββαδίας, που είχε λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές στην Αγιά, δεν επέστρεψε ποτέ και αναζητείται από τις αρχές.

Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη "Φως στο Τούνελ" το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο ισοβίτης για την δολοφονία της συντρόφου του, Τάνιας Χαριτοπούλου, είχε λάβει άδεια στις 3 Σεπτεμβρίου και έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή στην 13 του ίδιου μήνα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και ο Σπύρος Καββαδίας πλέον αναζητείται.

Η υπόθεση που τον έκλεισε ισόβια στη φυλακή

Η δολοφονία της Τάνιας Χαριτοπούλου από τον σύζυγό της έγινε τον Αύγουστο του 1998 στη Θεσσαλονίκη

Ο Καββαδίας, εξαφάνισε το πτώμα της Τάνιας, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Η 27χρονη τότε Τάνια ζούσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερό της Σπύρο Καββαδία και το τρίχρονο κοριτσάκι τους την Βασιλική. Σύμφωνα με την μαρτυρία της μικρής, οι γονείς της «καβγάδισαν έντονα και ο μπαμπάς άρχισε να τραβάει από τα μαλλιά τη μαμά. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Μετά την έβαλε στο κρεβάτι, της έβαλε στο πρόσωπο δύο μαξιλάρια και η μαμά κοιμήθηκε».

Ο ίδιος δήλωσε την εξαφάνισή της και ισχυριζόταν ότι τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο άνδρα. Στο «Τούνελ» έφτασαν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, οι γονείς της, ο αδελφός της και η νύφη της, ανήσυχοι από το χαμό της. Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη στο νοικιασμένο σπίτι που χάθηκε η Τάνια, ήταν αποκαλυπτική. Στην μπανιέρα του άδειου σπιτιού, η δημοσιογράφος βρήκε ίχνη αίματος και κάτω από το καπάκι της τουαλέτας, κάποια ίχνη σάρκας που ο ιδιοκτήτης χαρακτήρισε «σκουριά».

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια που η εκπομπή παρέδωσε τα ευρήματα, αποφάνθηκαν ότι ήταν κομμάτια από το σώμα της άτυχης γυναίκας…Από το σπίτι είχαν περάσει δύο φορές άνδρες της Σήμανσης, αλλά δεν τα είχαν εντοπίσει. Το στοιχείο αυτό και όλα όσα η εκπομπή αποκάλυψε για τη δράση του Καββαδία, ήταν καθοριστικά για τη σύλληψη και την καταδίκη του χωρίς ποτέ να ‘χει βρεθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Οι μάρτυρες στη γειτονιά είχαν ακούσει εκείνη τη μοιραία νύχτα τις κραυγές της Τάνιας που καλούσε σε βοήθεια. Την άλλη μέρα είδαν το δράστη να φεύγει κουβαλώντας στο αυτοκίνητο σακούλες, πιθανότατα με τα μέλη του σώματος της Τάνιας. Επισκέφτηκε την αδελφή του, άφησε το παιδί εκεί και της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Τάνια γιατί τη ζήλευε και φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε παίρνοντας και τη μικρή .Της είπε χαρακτηριστικά ότι «και 200 χρόνια κι αν περάσουν δεν θα τη βρουν».