Η Iταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι, βρέθηκε μπλεγμένη σε μια περίεργη υπόθεση όταν ένας Τούρκος επιχειρηματίας έκλεψε το… όνομά της.

Το 2003, ο Arafat Yazıcı πήρε το δικαίωμα χρήσης καιεμπορικής εκμετάλλευσης του ονόματος «Μόνικα Μπελούτσι» στην Τουρκία και ονόμασε έτσι την εταιρεία του.

Η Μπελούτσι το ανακάλυψε πριν από 8 χρόνια, το 2006, όταν επιχείρησε να καταχωρήσει το όνομά της ως εμπορικό σήμα στην Τουρκία, όπως έχει κάνει και σε άλλες χώρες.

Τότε συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε γιατί ένας επιχειρηματίας είχε πάρε τα δικαιώματα χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης του ονόματός της στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο Yazıcı είχε καταχωρήσει το όνομα \”Μόνικα Μπελούτσι\” στο τουρκικό Ινστιτούτο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (TPI) και είχε ονομάσει έτσι την βιοτεχνία ρούχων του, μία από τις εκατοντάδες κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες στηνΚωνσταντινούπολη.

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, αφού ο Yazıcı αρνούνταν να παραδώσει τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος και η ηθοποιός αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας του.

Το δικαστήριο έβγαλε απόφαση υπέρ της ιταλίδας καλλονής, η οποία ακυρώνει το δικαίωμα ευρεσιτεχνίας που ανήκε στον τούρκο επιχειρηματία.

Ο δικηγόρος του Υazıcı, προσπαθώντας να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο είπε ότι ο πελάτης του σκέφτηκε να καταχωρήσει το σήμα το 2003, απλά επειδή το όνομα του φάνηκε ωραίο. Και ότι δεν είχε ιδέα ότι το όνομα ανήκε στη δημοφιλή ηθοποιό.

\"\"

\"\"

 

\"\"

thetoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook