Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πανηγυρικά τις εκλογές το βράδυ της 18/10/81. 
Τη θυμάμαι καλά εκείνη τη βραδιά αν και ήμουν μόλις 7 ετών.
Η Ελλάδα χωρισμένη στα δύο. Ακόμα και τα καφενεία. Μπλέ και Πράσινα.
Ο Γεώργιος Ράλλης δεν μπορεί να κερδίσει τον Ανδρέα.
Ούτε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός θέλει \”ΑΛΛΑΓΗ\” και θα την έχει.
Λίγες μέρες πριν,είχα πάει με τον πατέρα μου στην συγκέντρωση του Αντρέα στο Ηράκλειο.
Με είχε βγάλει στους ώμους του,και στεκόμασταν θυμάμαι κάπου στην Λ. Δικαιοσύνης.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που το ζούσα αυτό. Ήμουν μικρός,σχέδον δεν καταλάβαινα. Θυμάμαι πολλά όμως.
Κατ αρχήν,θυμάμαι τον πατέρα μου κυρίως να μιλάει με πάθος για αυτά που έρχονται. Για καλύτερες μέρες.
Δικαιοσύνη.Ισοπολιτεία και ευκαιρίες για όλη τη κοινωνία και όλο το κόσμο. Δεν είχε σκοπό να ζητήσει κάτι από κανένα πολιτικό και κανένα κόμμα. Άλλωστε υπήρξε μέχρι σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές καθαρός σε όλα του, και θεωρούσε τότε ότι κάτι τέτοιο ήταν και το ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό ήταν και ο ίδιος ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής αυτό εξέφραζε για του πολλούς.Για τους λίγους θα μιλήσουμε σε λίγο.
Οι φωνές του κόσμου δονούν την ατμόσφαιρα και το χώρο …
\”ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ …\”
Ο πολύς ο κόσμος θέλει καλύτερες μέρες,αλλά δεν ξέρει να αποσαφηνίσει τι εστί \”καλό\”. Ξερει όμως ότι μπορεί να του το προσφέρει ο κοσμοπολίτης και λαοπλάνος όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ΑΝΤΡΕΑΣ.
Τον πιστεύει. Εκείνος άλλωστε ξέρει πολύ καλά την τέχνη της επικοινωνίας και της ψυχολογίας της μάζας .
Είναι αλήθεια, ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ !
Τα έργα και οι ημέρες του στο \”μπαλκόνι\”, ίσως να διδάσκονται σήμερα απ όσους κάνουν τέτοια μαθήματα σε Πανεπιστήμια. Ξέρει ακόμα και ποιες λέξεις πρέπει να τονίσει με τη χαρακτηριστική του φωνή και τον τόνο της. Είναι ερωτεύσιμος ακόμα και ως άνθρωπος.
Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα \” μαθήματα \” του στις ΗΠΑ και αλλού , κι έχει έρθει στην Ελλάδα που μπορεί να βρίσκεται στην αρχή της δεκαετίας του \’80,αλλά επι της ουσία πολύ πιο πίσω χρονολογικά.
Αναμφισβήτητα μας γοητεύει και μας μαγεύει όταν λέει …
\” Η Ελλάδα στους Ελληνες \” 
Δεν έχει σημασία ότι αυτό το χε πει πρίν χρόνια κάποιος άλλος πολιτικός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Εμείς δεν το ξέραμε και μας μάγεψε. Δεν το ξέραμε γιατί δεν είχαμε διαβάσει βιβλία δεν ερευνούσαμε και όντας ώριμοι πια για να το ακούσουμε από Ελληνικά χείλια. Σαν την όμορφη κοπέλα που την έχει καταφέρει ο όμορφος και έξυπνος νέος που την πολιορκεί για να την ρίξει στην αγκαλιά του.
Η Ελλαδα στους Ελληνες λοιπον από τη βραδιά εκείνη της μεγάλης νίκης.
48,07 % και 173 βουλευτικά έδρανα 
Μα ούτε τότε (1981) ανήκε στους Έλληνες ούτε αργότερα, κι ας έβρισκε πάντα έξυπνα συνθήματα να τα πιπιλάμε σα καραμέλα …Βλέπετε, ο Νο1 πράκτορας είχε υπογράψει απο την δεκαετία του \’70 το \” δάνειο – χρηματοδότηση \” με τους Αμερικανό – Εβραίους …Δεν τα λέω εγώ….Τα χει γράψει η ιστορία πλέον αυτά αγαπητέ μου επιφυλακτικέ αναγνώστη αυτού του κειμένου.
Κάπως έτσι αρχίζει η σημερινή περιπέτεια για τους ΕΛΛΗΝΕΣ .

\"\"

Μετά θυμόμαστε όλοι τι ακολούθησε …
Επιδοτήσεις,μάσες,μίζες,κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων κατ εντολήν ξένων, κρατικοποιήσεις, αποβιομηχανοποίηση,μαζικές λαθραίες τις περισσότερες φορές προσλήψεις \”κουτσών στραβών\” στο δημόσιο,σλόγκαν τύπου \” σιγά μη γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης \”, διπλωματία με τρομοκράτες, ανατροπή της κοινωνικο επαγγελματικής πυραμίδας, διάλυση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ( βγάλαμε τις μαθητικές στολές), φτηνιάρικος και πουλημένος συνδικαλισμός χειρίστου είδους, Mercede(s) ακόμα και για τους άεργους, φακελάκια στα νοσοκομεία,Κουτσόγιωργες,Άκηδες,Τζουμάκες,Παπαντωνίου και τόσα άλλα φρούτα Θ Ε Ε μου !!!
Τι να πρωτοθυμηθώ…
Το λαϊκισμό της Αυριανής που \”γκρέμισε το Καραμανλισμό\” όπως αυτό υπαγόρευε στις εκδόσεις της εποχής σε υπότιτλο κάτω από το λογότυπό της…
Το πληθυντικό που έγινε ενικός των πάντων και (πασών) σε μια νύχτα,για να υπηρετήσουμε το ( to know us better ), το \”Τσοβόλα δώστα όλα\”, το ξεθεμέλιωμα των κοινωνικών δομών , την άκρατη παροχολογία προς όλους που δεν παρήγαγαν τίποτα παρά μόνο τα σκουπίδια τους για μας και τη σκόνη τους για τον τόπο…
Τις εθνικές αναπηρικές συντάξεις μπορώ να τις ξεχάσω ; Ή τις συντάξεις Εθνικής αντίστασης που έλαβαν μέχρι τέλους όλοι όσοι ήταν αγέννητοι στην Εθνική Αντίσταση με πλαστά πιστοποιητικα; Την δήλωση Ανδρέα στο πολιτικό συμβούλιο του \’85 απευθυνόμενος προς στενό συνεργάτη του ο οποίος βρίσκεται εν ζωή σήμερα ,ότι δεν απευθυνόμαστε σε νοήμονες πολίτες ως απάντηση στην πρόταση συντρόφου του για μισθό στις νοικοκυρες (!!!)
Τον πακτωλό των χρημάτων που δεν έγιναν ποτέ έργα, ή αν έγιναν κόστισαν 10 φορές την αξία τους;
Δείτε όσοι από σας μάς αμφισβητείτε τώρα, τι έργα έγιναν στην Κρήτη μας από τότε μέχρι σήμερα.
Ελεος. Να θυμηθώ μήπως τον συγκετρωσιάρχη Παναγιωτακόπουλο και τον Κίμωνα ( κατά κόσμο Κίμω ) και τους εκπροσώπους των λοιπών \”δημοκρατικών\” δυνάμεων που διέλυσαν ότι υπήρχε στα δημόσια ταμεία και τα οδήγησαν στο σημερινό Βατερλώ τους ;
Τον Λαλιώτη που όπως ακουγόταν τότε από τους πρασινοφρουρούς στις υπερασπιστικές τους γραμμές των καφενειακών και κομμωτηριακών συζητήσεων \”έμενε στο νοίκι (!!!!!!!)\”
Και μη ξεχάσω το διάδοχο …τον ένα και μοναδικό σφαγέα μας, δήμιο του έθνους μας…Τον ακατανόμαστο ΓΑΠ, την σύγχρονη ταφόπλακα μας, απομεινάρι εκείνης της θλιβερής εποχής των μπουζουκίων και της παράνομης γκόμενας που απέκτησαν πολλοί κατά τα χούγια του ηγέτη και τελικά νομιμοποιήθηκε …
Σήμερα αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα 2,5% …και πολύ του είναι.
Όμως,θα ήταν αμαρτία και άδικο να τους βάλω όλους στο ίδιο σακί.
Μελίνα, Γενηματάς, Γιαννόπουλος, Τρίτσης, Χαραλαμπίδης, Αλευράς, Δρετάκης και κάποιοι ακόμα άγνωστοι στον πολύ κόσμο.
Φωτεινές εξαιρέσεις,λαμπρά παραδείγματα πολιτικού ήθους,ανθρώπινου αναστήματος.
Ηταν δυστυχώς λίγοι για να καταφέρουν να περιορίσουν τα τρωκτικά και τα σαρκοφάγα που κόντεψαν να φάνε ζωντανούς και τους ίδιους ακόμα, όπως κάποιοι μαρτυρούν μέχρι και σήμερα.
Η κατάσταση είχε ξεφύγει από νωρίς.
Ο \”ΛΑΟΣ\” μπορεί να πήγε(;) στην εξουσία,αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε να μείνει, έφυγε με κλοτσιές αφού διέλυσε, διεύθυρε και βίασε τα πάντα…
Το σίγουρο είναι ότι: 
\”Έχασε την ιστορική ευκαιρία που του δόθηκε(;)\” 
ΥΓ: Όσοι από τους κυρίους επιβάτες των συγκεκριμένων \”πτήσεων\” μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ για νέα τσιμπούσια επιφυλάσσομαι.
Θα συναντηθούμε σύντομα…\”Θα σας ξανάβρω στους Μπαξεδες, (3 του Σεπτέμβρη να περνάς).\”

Κωνσταντίνος Γ.Συλιγάρδος

Δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook