Ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί την Πολιτεία να πάρει θέση στα όσα ταλαιπωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή και την σφαγιαστική απόφαση κατά του ΟΦΗ από την Ε.Π.Ο εξέδωσε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ.

Η ανακοίνωση, αναφέρει αναλυτικά:

«Το τελευταίο διάστημα όλη η Ελλάδα αλλά και όλος ο κόσμος του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου σε όλα τα μήκη και πλάτη παρακολουθεί με σκεπτικισμό τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), χωρίς να μπορεί ούτε το Συντεταγμένο κράτος να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση.

 

Η απαράδεκτη και σφαγιαστική απόφαση της Ε.Π.Ο κατά της Π.Α.Ε  Ο.Φ.Η καταστρατηγεί θεσμούς - νόμους του κράτους, παραβιάζει αξίες και ηθικές και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Είναι ανήκουστο, παράγοντες της Ε.Π.Ο να ομιλούν για εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους καταργούν κάθε έννοια δικαίου.

 

Καλούμε την Συντεταγμένη πολιτεία όπως αυτή έχει προσδιοριστεί από το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους να επιληφθεί άμεσα για την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να δώσει το αίσθημα δικαίου στον Έλληνα φίλαθλο.

 

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να αξιοποιήσουν τα δικαιώματα που τους δίνει η Βουλή των Ελλήνων και να φέρουν το θέμα του Ο.Φ.Η στη Βουλή.

 

Να ζητήσουν από την Ε.Π.Ο να προσκομίσει τους φακέλους όλων των ομάδων Super League και Football League για να διαπιστωθεί ποιες ομάδες είναι εναρμονισμένες με τις επιταγές του καταστατικού της UEFA και ποιες όχι.

 

Εάν δεν γίνει αυτό σύντομα, εμείς ως Αθλητικό Σωματείο που έχουμε δημιουργήσει την Π.Α.Ε  Ο.Φ.Η  θα προσφύγουμε ως έχοντας έννομο συμφέρον σε κάθε αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο, τόσο της UEFA , όσο και της Ελληνικής πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση.