Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τσαντ από την επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα. Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων ενόψει της περιόδου των βροχοπτώσεων που εγκυμονεί τον κίνδυνο μόλυνσης των υδάτων.

Οι επιδημίες χολέρας στο Τσαντ, μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και ανύπαρκτες υποδομές, σημειώνονται συνήθως κατά την εποχή των βροχών, όταν σπίτια και τουαλέτες πλημμυρίζουν και το μολυσμένο νερό συγκεντρώνεται σε λιμνούλες.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης υποδομών είναι ότι οι πόλεις δεν διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα, στα χωριά δεν υπάρχει σύστημα αποκομιδής των απορριμάτων ενώ μόλις το 0,6% των σπιτιών διαθέτουν τουαλέτες. Στην εμφάνιση των επιδημιών συμβάλλει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι πίνουν νερό από ανοιχτά πηγάδια ή ποτάμια, που συχνά δεν είναι ασφαλές.

Πέρσι περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι ασθένησαν και οι 209 από αυτούς πέθαναν. Οι πλημμύρες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ήταν οι χειρότερες που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook