Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για παραπλάνηση κοινού από το τηλεπαιχνίδι «Super Game» στις 18 Ιουλίου 2014 και έπειτα από σειρά σχετικών καταγγελιών. 

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για υποβάθμιση ποιότητας τηλεοπτικού προγράμματος, για προβολή ακατάλληλου περιεχομένου από την εκπομπή «10 με 1». 

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον Real fm και σε εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, για υποβάθμιση ποιότητας και 3.000 ευρώ στον Βήμα FM για παράνομη διαφήμιση βιβλιοπωλείου, κατά την παρουσίαση βιβλίου. 

Παράλληλα, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ράδιο ΗΧΩ Plus του νομού Μεσσηνίας για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 3.000 ευρώ στο Super FM νομού Χανίων για μη αντικειμενική προβολή υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές.

Το Συμβούλιο, ακόμη, αποδέχθηκε το αίτημα του καναλιού Sirina TV για ένταξη στο τηλεοπτικό μπουκέτο του ΟΤΕ TV, καθώς ο σταθμός θα παρέχει κωδικοποιημένο περιεχόμενο, κατά τα πρότυπα ξένων καναλιών. 

Επιπλέον δεκτή έγινε η αίτηση του Nickelodeon για αλλαγή φυσιογνωμίας του σταθμού από ενημερωτικού σε μη ενημερωτικού. Είναι ο πρώτος σταθμός που κάνει χρήση των νέων ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος. 

Στο αρχείο, δε, τέθηκε το θέμα του σχολιασμού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την παραμονή των ευρωεκλογών, για το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συμβούλιο, που αναφερόταν σε «φιλοκυβερνητική προπαγάνδα» του σταθμού.

protothema.gr