Μία ενδιαφέρουσα πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/10 στο ξενοδοχείο “Galaxy”, με ομιλήτρια τη Ροταριανή Δημήτρα Τυλλιανάκη (χειρουργός οδοντίατρος και ομοιοπαθητικός).
Με κεντρικό θέμα ομιλίας: «Αποτοξίνωση από τον Ιπποκράτη στο σήμερα, το μονοπάτι που οδηγεί στην υγεία», η Δ. Τυλλιανάκη αναφέρθηκε στην ολιστική διατροφική αγωγή που μπορεί να ακολουθήσει ο σύγχρονος άνθρωπος και βέβαια τους τρόπους να επιτευχθεί αυτό στην καθημερινή πράξη. 
 Έθεσε πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο καθένας χωριστά για τον εαυτό του, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειές μας. Συνάμα, τόνισε ότι πολλές απαντήσεις πηγάζουν από το ρητό του Ιπποκράτη, «Φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Κατέστησε σαφές, πως η βάση των ασθενειών του σύγχρονου ανθρώπου είναι η «συμβατική» διατροφή με επεξεργασμένα ή και τροποποιημένα τρόφιμα. 
Η ομιλία της όπως ήταν φυσικό, γέννησε πλήθος ερωτήσεων και υπήρξε εκτενής συζήτηση για το θέμα της σύγχρονης διατροφής μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook