Τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία , ο Πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Ν. Ηρακλείου "διέταξε" να  απομακρυνθεί ο κ. Βοργιάς από την αίθουσα του ΕΚΗ και τη συνέλευση του σωματείου κατά τη διάρκεια της οποίας προπηλακίστηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Γιάννης Βρέντζος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε καταγγελία της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικοδόμων για τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ και απάντηση του προέδρου του σωματείου Οικοδόμων και μέλους του ΚΚΕ κ. Γιάννη Γωνιανάκη.(δείτε εδώ και εδώ)

Η καταγγελία αναλυτικά:

"Την περασμένη Παρασκευή 24.10.14 παρευρέθηκα όπως όφειλα σαν εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην Γενική Συνέλευση του συνδικάτου Οικοδόμων, η οποία διεξήχθη σε ηλεκτρισμένο κλίμα, μετά τις καταγγελίες οικοδόμων για κακοδιαχείριση των οικονομικών του σωματείου από την Διοίκηση των συνδικαλιστών του Κ.Κ.Ε..

Κατά την διαδικασία της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης, και ενώ ο «κύριος» Γωνιανάκης Γιάννης Πρόεδρος του σωματείου, απευθύνθηκε με απαξιωτικά λόγια στο πρόσωπό μου, ζήτησα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του καταστατικού του ΕΚΗ, αλλά σύμφωνα και με τις Δημοκρατικές αρχές, τον λόγο έτσι ώστε να υπερασπιστώ τις θέσεις τις δικές μου και του Εργατικού Κέντρου.

Σαν σύγχρονος «κομισάριος», όχι μόνο δεν μου επέτρεψε, όπως όφειλε να μιλήσω, αλλά διέταξε να απομακρυνθώ άμεσα από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου!!

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στους εργαζόμενους και τέτοιες ακραίες νοοτροπίες δεν αρμόζουν στην ιστορία του και μάλιστα όταν είναι από τα ελάχιστα Εργατικά Κέντρα της χώρας που έχει θρηνήσει θύματα, για τα εργασιακά δικαιώματα και για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Επειδή ο «κύριος» Γωνιανάκης εκτός από πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότητα σωματεία, είναι Γ.Γ. του ΠΑΜΕ, αλλά και στέλεχος ενός ιστορικού για τους αγώνες του κόμματος, όπως αυτό του Κ.Κ.Ε., οφείλει να δώσει εξηγήσεις όχι σε μένα αλλά στους ίδιους του συναδέλφους του, που η πλειοψηφία αυτών, όχι μόνο καταδίκασαν το παραπάνω περιστατικό, αλλά σχημάτισαν και κλοιό προστασίας γύρω μου και που πραγματικά τους ευχαριστώ, απέναντι στα «τσιράκια» του που έσπευσαν να εκτελέσουν την εντολή του.

Το λυπηρό όμως ήταν ότι πρόλαβαν να προπηλακίσουν τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΗ, συνάδελφο Βρέντζο Γιάννη.

Δυστυχώς σε μία εποχή που επιβάλλεται η ενότητα και η συσπείρωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για άλλη μία φορά επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης και διάσπασης, προς όφελος της Κυβέρνησης και των πολιτικών της, η απάντηση όμως είναι μία :

το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν πτοείται και δεν τρομοκρατείται.

Στέλιος Βοργιάς
Γεν. Γραμματέας Ε.Κ.Η."