Τραυματισμένη αλλά τουλάχιστον σώα μεταφέρθηκε από παραλία των Χανίων στην Αθήνα μια χελώνα καρέτα - καρέτα, η οποία διασώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ προσπαθούσε να βγει στην στεριά.

Η χελώνα που βλέπετε στη φωτογραφία, έπεσε θύμα των κακών καιρικών συνθηκών που δεν την άφηναν να προσεγγίσει την στεριά.

Η μάχη με τα κύματα ήταν μάταιη, καθώς οταν δεν την παρέσερναν στα νερά της θάλασσας, την έριχναν πάνω στις πέτρες που βρίσκονταν κοντά στην αμμουδιά

Ο Κώστας Κουκουράκης, υπάλληλος στο ξενοδοχείο Cavo Spada, είδε την άνιση μάχη της χελώνας και τηλεφωνησε στο καταδυτικό κέντρο Oceans dive center στο Κολυμπάρι.

Η άνταπόκριση ήταν άμεση και μέλη της ομάδας με τον Γιώργο Τζανάκη, ιδιοκτήτη του κέντρου, και τη βοήθεια του ναυαγοσώστη Ευθύμη Χελιουδάκη, της Ιλιάνας Καπετανάκη και ενός Άγγλου τουρίστα, έβγαλαν την κουρασμένη και τραυματισμένη χελώνα, σώα στην στεριά.

Οπως διαπιστώθηκε πρόκειται για μια χελώνα καρέτα - καρέτα, βάρους 100 κιλών, η οποία τραυματίστηκε στο ένα πόδιο ενώ του καβούκι της είχε "σπάσει" σε διάφορα σημεία, από την μανία ίσως των κυμάτων.

Η χελώνα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας και εκεί ακτιβιστές που συνεργάζονται με τον Αρχέλων, την τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί για τη μεταφορά της στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία στα Ραπανιανά, αποτελεί καταφύγιο της χελώνας καρέτα - καρέτα για αναπαραγωγή ενώ τα δεκάδες αυγά που αφήνει το καλοκαίρι, προσελκύουν αρκετό κόσμο που από απόσταση βλέπει την προσπάθεια ενός είδους υπό εξαφάνιση, να συνεχίσει να υπάρχει.

Flashnews.gr