«Mετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την μη επαρκή χρηματοδότηση, σε λογικό κόστος, της πραγματικής οικονομίας και των τουριστικών επιχειρήσεων, από τις ελληνικές τράπεζες» σημειώνει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.
Με αφορμή τα θετικά αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημειώνει πως η Πολιτεία και οι τράπεζες πρέπει να διαχειρισθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και να στηρίξουν άμεσα τις βιώσιμες και υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις, με διαγραφή των προσαυξήσεων υπερημερίας, με επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και εξορθολογισμό των επιτοκίων.
«Εξάλλου» αναφέρει «το συνολικό ύψος δανεισμού προς τον τουρισμό είναι της τάξης των 6-7 δισ. ευρώ, δηλαδή υποπολλαπλάσιο του ετήσιου κύκλου εργασιών του τομέα. Οι βιώσιμες τουριστικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, είναι έτοιμες να συνδράμουν δυναμικά στην αναθέρμανση της οικονομίας εάν τους παρασχεθούν βιώσιμες λύσεις χρηματοδότησης τόσο για επενδύσεις σε ανακαινίσεις και επεκτάσεις, όσο και για κεφάλαια κίνησης».
Ο κ.Ανδρεάδης υπογραμμίζει ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης του τουρισμού μας, η πιστωτική επέκταση των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις, συνεχίσθηκε με αρνητικούς ρυθμούς της τάξης του -3,5% και τον Σεπτέμβριο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook