Κάλεσμα προς τις αριστερές δυνάμεις και τα συνδικάτα να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ανταρσία".

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

"Σε σύσκεψη φορέων που είχε πραγματοποιηθεί στις 16/10 στο Εργατικό Κέντρο είχε αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στις 28 Οκτώβρη, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης .

Το συλλαλητήριο αυτό και παρόλο που ο Δήμος συζητούσε να το καλύψει, αναβλήθηκε.

Η αναβολή αυτή αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη.

Η υπόθεση της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων βρίσκεται στα χέρια των υπαλλήλων του αεροδρομίου και της εργατικής τάξης της πόλης. Περνάει μέσα από την απεργιακή δράση και τον συντονισμό όλων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παλεύουν ενάντια στο μαύρο, οι καθαρίστριες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, οι εκπαιδευτικοί που παλεύουν ενάντια στις περικοπές, οι υπάλληλοι του Δήμου που παλεύουν ενάντια στην αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που παλεύουν ενάντια στους εκβιασμούς των ξενοδόχων, οι εργαζόμενοι της ΑΒΕΑ που μάχονται ενάντια στις ατομικές συμβάσεις είναι η πιο πλατειά συμμαχία που μπορεί να χτιστεί για να παλέψουμε την ιδιωτικοποίηση.

Τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί οργανωμένη αντίσταση στην πώληση του αεροδρομίου, φιλοκυβερνητικοί παράγοντες και δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και λειτουργούν μέσα σε επαγγελματικούς φορείς προσπαθούν να βάλουν συστηματικά εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια. Δηλώνουν αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση αλλά προσπαθούν να περιορίσουν τις αντιδράσεις σε συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού και επισκέψεις στο ΤΑΙΠΕΔ.

Λες και δεν είναι οι βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν και στήριξαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που δηλώνουν επιλεκτικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων. Δεν αποτελούν μια δύναμη αποτροπής της ιδιωτικοποίησης αλλά αιτία χρονοτριβής, καθυστερήσεων και διαρκών ενδοιασμών. Δεν μπορούν δυνάμεις που είναι υπέρ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, που θέλουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, της παλιάς πόλης, των παραλιών, των δρόμων να αντιμετωπίσουν την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

Είναι λάθος για τα συνδικάτα και την αριστερά να καλλιεργούν την αναμονή των εκλογών για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. Είναι λάθος να εξαρτήσουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν από τις διαθέσεις και τους ελιγμούς μνημονιακών δυνάμεων. Δεν γίνεται έτσι πλατύτερο και δυνατότερο το κίνημα, αντίθετα παραλύουν οι διαθέσεις του κόσμου, που είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση, με τα μνημόνια, τις πολιτικές της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ και θέλει να δράσει .

Το να επιμένεις σε ένα μαχητικό πλαίσιο που θα εκφράζει την αντίθεση μας στις ιδιωτικοποιήσεις με βάση τα συμφέροντα της πλειοψηφίας και όχι αυτά ενός μικρού επιχειρηματικού κύκλου, δεν είναι ούτε τεχνητή διαχωριστική γραμμή ούτε ιδεολογική αγκύλωση, αλλά εγγύηση για να δημιουργήσουμε το πιο πλατύ κίνημα που θα αποτρέψει την εκποίηση του αεροδρομίου.

Χρειάζεται να πάρουμε τώρα τις κατάλληλες ενωτικές πρωτοβουλίες. Τα συνδικάτα και η αριστερά μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ"