Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμότερο στο Παλαιστιανικό: Οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν μέχρι νεωτέρας την πρόσβαση στο Όρος του Ναού μετά την επίθεση σε ισραηλινό ακροδεξιό και τον μετέπειτα θάνατο υπόπτου για την επίθεση από πυρά της αστυνομίας. 
Η παλαιστινιακή πλευρά αντιδρά έντονα στην απόφαση για κλείσιμο, με τον Μαχμούντ Αμπάς να την χαρακτηρίζει «κήρυξη πολέμου».
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Γεχούντα Γκλιγκ -ακροδεξιός Ισραηλινός ακτιβιστής δραστήριος στην εκστρατεία για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο Όρος του Ναού- τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση που δέχθηκε στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 
Ο δράστης είχε διαφύγει, αλλά μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι ενός παλαιστίνιου υπόπτου -του πρόσφατα αποφυλακισθέντα Μοατέζ Χιγκάζι- ο οποίος και έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.
Στον απόηχο της έντασης, ισραηλινό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας και η αστυνομίας της Ιερουσαλήμ προχώρησαν στον αποκλεισμό «μέχρι νεωτέρας» της πρόσβασης στο Όρος του Ναού. 
Στο Όρος βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα, ένα από τα ιερότερα σημεία για το Ισλάμ.
Ο αποκλεισμός «ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, όχι μόνο στους Παλαιστίνιους αλλά και σε όλους τους Άραβες και τους μουσουλμάνους» είπε αντιδρώντας ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
O Αμπάς επέρριψε στην ισραηλινή πλευρά την ευθύνη για την κλιμάκωση. Παράλληλα, η ισραηλινή αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook