Για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Πετράκης βρέθηκε στα Χανιά ως αντίπαλος του Πλατανιά, σε ένα γήπεδο στο οποίο -πριν την ανακατασκευή του- είχε διατελέσει προπονητής του Α.Ο. Χανιά.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός χαρακτήρισε σημαντικό το αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα του στα Περιβόλια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και που έρχεται από καλά αποτελέσματα και που πιστεύω ότι έχει πολύ καλή ποιότητα υλικού και βάθος και είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα. Ξέραμε ότι η δουλειά μας ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι δεν ήμασταν εδώ και δεν ήταν η ομάδα αυτή που έχω στο μυαλό μου. Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, είχαμε πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας και παρόλο που δώσαμε γήπεδο στον Πλατανιά, στην ουσία αν θυμάμαι καλά πέρα από μία φάση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση. Το διάστημα αυτό αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ίσως να μπορούσαμε εμείς να κάνουμε κάτι στην περιοχή του Πλατανιά, όπου είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις. Για μένα ο βαθμός αυτός είναι πάρα πολύ σημαντικός και είναι σημαντικό που έστω και με τη βοήθεια της τύχης για τρίτο παιχνίδι δεν δεχόμαστε γκολ. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τον Πλατανιά για τη φιλοξενία που τύχαμε και σαν Κρητικός να ευχηθώ στο τέλος της χρονιάς να είναι και αυτοί καλά κι εμείς καλά».

Για το αν επηρεάζουν αγωνιστικά την ομάδα τα προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν (οικονομικά ή διοικητικά): «Ο ΠΑΣ είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα. Αυτό που λέτε δεν έχει ισχύ μέσα στην ομάδα. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε μία ομάδα που έχει πάρα πολύ καλό κλίμα και καλά παιδιά. Για εμένα ο πρόεδρος είναι πολύ καλός άνθρωπος και κάθε μέρα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της ομάδας. Εγώ δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη».

Για την σύγκριση με τον Πλατανιά που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια και για την προπονητική του πορεία μετά την παρουσία του στα Χανιά: «Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης πιστεύω ότι φέτος ο Πλατανιάς έχει 100% καλύτερο ρόστερ και σε ποιότητα παικτών και σε βάθος. Είναι μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και ο προπονητής χρειάζεται πίστωση χρόνου, γιατί δεν μπορείς να φτιάξεις και να χτίσεις μία ομάδα από τη μία ημέρα στην άλλη. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος θέλω να πω ότι καταρχήν είμαι περήφανος που είμαι στην ομάδα των Ιωαννίνων και το εννοώ, αν δεν το πίστευα δεν θα το έλεγα. Για έμενα είναι μία μεγάλη ομάδα επειδή εκπροσωπεί ένα μεγάλο διαμέρισμα στην Ελλάδα και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, απέναντι στην ομάδα, που εγώ το εισπράττω σε τακτική βάση και σε πολύ επαναλαμβανόμενη συχνότητα. Θέλω στην ομάδα αυτή να δώσω ό,τι μπορώ, υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες, έχει δυναμική και θέλω μαζί να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά.

Για τα νεύρα που έδειξε ότι είχε κατά την αντικατάστασή του ο Χαρίσης: «Ο Χαρίσης ξεκίνησε χθες, ακόμα δεν ξεκίνησε. Νομίζω ότι ο Χάρης, όπως και όλοι οι νέοι παίκτες, θέλουν στήριξη και θέλει υπομονή. Δεν καταξιώνεσαι σε μία ημέρα, θέλει πάρα πολύ χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι ήταν πολύ στεναχωρημένος, γιατί είναι ένα παιδί που κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια κάθε μέρα. Δεν του βγήκανε κάποια πράγματα, για εμένα είναι νορμάλ και νομίζω ότι η στεναχώρια ήταν αυτή που τον διέκρινε στο τέλος»


Απομαγνητοφώνηση
: Λευτέρης Αντωνακάκης

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook