Υλικά

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
300 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
80 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
150 γρ. μυρώνια, χοντροκομμένα
150 γρ. καυκαλήθρες, τα φύλλα
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί , χωρίς να κάψει, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά) και τα σκόρδα και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αραδιάζουμε πάνω στα κρεμμυδάκια. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί με τον ατμό του, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Παράλληλα σε άλλο σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, «μυρίζουμε» το σπανάκι με τα υπόλοιπα χόρτα για 5 λεπτά. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας κλωστή και τα υγρά του κοτόπουλου.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στα χόρτα και ανακατεύουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, να πήξει. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω τα χόρτα με τη σάλτσα τους.