Πρώτη ενημέρωση: 8:20

Δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε στις 9:45 ο επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και όχι άδικα.

Η δοκιμαστική αυτή πτήση γίνεται με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Πολιούχου-Προστάτη της πόλης του Ηρακλείου την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014.

\"\"

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χειριστής του F16 που θα απογειωθεί από την 115 Π.Μ στη Σούδα, ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης με καταγωγή από το Ν.Ηρακλείου.

Για την προετοιμασία της εναέριας επίδειξης υπεύθυνος συντονισμού είναι ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook