Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τρίτης 4 Νοεμβρίου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Κατόπιν σχετικής καταγγελίας από γονείς μαθητών το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους ελάχιστους διευθυντές που δεν ακολουθούν την εγκύκλιο 133099/Γ219-92013 , να την εφαρμόσουν και να δώσουν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών στους μαθητές που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης και να ισχύσει η ισονομία για όλους τους μαθητές των δημοσίων σχολείων. Η πίεση στους μαθητές να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή διαφοροποιήσεις παραβιάζει τη βασική συνταγματική / δημοκρατική αρχή της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης .
2. Η ΓΣ για οικονομικά θέματα θα πραγματοποιηθεί αρχές της νέας χρονιάς μετά από κατάλληλη προετοιμασία.
3. Να συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τα σχολεία για λογαριασμό του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ με ευθύνη του ΔΣ το συντομότερο δυνατόν.
4. Να εκδοθεί ανακοίνωση για τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τις ελλείψεις σε βιβλία και τις υποχρεωτικές υπερωρίες .
5. Να αποσταλεί στα σχολεία κείμενο οδηγιών και κατευθύνσεων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση.
6. Να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των μαθητών.
7. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων υπογράφουν και προωθούν στους συναδέλφους για να το υπογράψουν και οι ίδιοι το κείμενο «ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ – ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ» που είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ. (απόφαση με σχετική πλειοψηφία 6 υπέρ , 1 λευκό)

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook