Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις απολύσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην οποία κάνει ειδική αναφορά και στην Κρήτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της συρρίκνωσης των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης που οδηγεί σταθερά όλο και περισσότερους συναδέλφους να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σε πολλές δε περιπτώσεις συνάδελφοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ βρίσκονται στο δρόμο εν μία νυκτί ενώ τα Μέσα εξακολουθούν να εκπέμπουν σε δημόσιες ραδιοσυχνότητες χωρίς να έχουν προσωπικό!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ Κρήτης, που έχει απολύσει δημοσιογράφους και τεχνικό προσωπικό (ετοιμάζεται άρα να προσλάβει άλλους;) και απλά αναμεταδίδει για την ώρα το πρόγραμμα της Αθήνας.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε πως στις περιπτώσεις που συνάδελφοι δημοσιογράφοι αποφασίζουν να αλλάξουν κατεύθυνση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και μετατρέπονται σε εργοδότες συναδέλφων τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό προσκρούει στις διατάξεις του καταστατικού και θα αντιμετωπιστεί όπως προβλέπεται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ