«Είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται ένας πολιτικός στη δύσοσμη υπόθεση της Siemens για μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντας «γκάφα ολκής» την εμπλοκή του ονόματός του στο πόρισμα.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Οικονομίας δεν μπορούσε να επέμβει σε θέματα του ΟΤΕ που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και πολυμετοχική εταιρεία και όχι ΔΕΚΟ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, αλλά όπως είπε, «βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο», γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε, δείχνοντας στις διεθνείς αγορές ότι δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει από μόνη της τα απαραίτητα μέτρα και τον Φεβρουάριο ήταν πλέον αργά».

Ο κ. Αλογοσκούφης αναγνώρισε ότι το μνημόνιο δεν έχει μόνο αρνητικά, αλλά και θετικά σημεία, ωστόσο όπως είπε, η οικονομική πολιτική που ακολουθείται, πρέπει να έχει στρατηγική και στόχους, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» αυτό που συμβαίνει σήμερα με τη φορολογία. Καθώς το μνημόνιο βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση, πρέπει -επεσήμανε- να μπουν σωστές προτεραιότητες, γιατί «αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε τα ελλείμματα».

Κληθείς να κάνει την αυτοκριτική του για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε πως έχει μετανιώσει που δεν υπήρξε πιο έντονος και επίμονος τόσο στους ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων όσο και στα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αν και όπως είπε, είχε κάνει προτάσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι έγιναν σωστές κινήσεις, ωστόσο δεν προχώρησε η εξυγίανση του δημόσιου τομέα, «δεν αντιμετωπίστηκε η σπατάλη στην ΤΑ, στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία».

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook