Με θετικά μηνύματα για την Ελλάδα και την τουριστική κίνηση της επόμενης χρονιάς ολοκληρώνεται σήμερα η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού, World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. 

«Ολοκληρώσαμε μια μακρά σειρά συναντήσεων με τους επαγγελματίες του χώρου και πάρα πολύ μεγάλες εταιρείες, τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και ευρύτερα όλου του κόσμου. Τα μηνύματα που μας μεταφέρουν για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά θετικά» τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς. 

«Οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς Ελλάδα και για το 2015, της τάξης του 6% με 9 %. Εκτίμηση που έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια καταρρίφθηκε κάθε ρεκόρ αυξήσεων και εσόδων» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της προϊσταμένης του γραφείου του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Χριστίνας Καλογερά. «Αν και το 2014 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, παρ' όλα αυτά και για το 2015 τα πρώτα μηνύματα είναι εξαιρετικά αισιόδοξα. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη οι προκρατήσεις για του χρόνου κινούνται σε θετικά επίπεδα». 

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε η κ. Καλογερά, «τόσο ο ΕΟΤ όσο και το γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας δουλεύουν συστηματικά ώστε από τη μια να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και από την άλλη να αυξηθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας. 

Όπως ανέφερε και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψη της στο πλαίσιο της WTM, η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολυεπίπεδο τουριστικό προϊόν και μάλιστα με χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη» τόνισε η κ. Καλογερά.

Συνολικά, στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 45 εκθέτες απ' όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, περιφέρειες, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού κ.α. Είναι αξιοσημείωτο ότι και τα μηνύματα που έλαβαν οι περισσότεροι από τους Έλληνες έκθετες ήταν θετικά.

Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού στην περιφέρεια Κρήτης, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε: «Από τη μια οι πρώιμες κρατήσεις και από την άλλη οι επαφές που έχουμε εδώ με τους τουριστικούς πράκτορες, επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα που υπάρχει. Αναμένουμε από την Αγγλία και γενικότερα από τον ευρωπαϊκό χώρο μια ακόμη θετική χρονιά». 

Αναφορικά με το ποσοστό αύξησης του τουρισμού για την Κρήτη, ο κ. Βαμιεδάκης υπογράμμισε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για νούμερα, καθώς το δείγμα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μικρό και συνεπώς τα νούμερα μπορεί να είναι παραπλανητικά. Παρόλα αυτά, σίγουρα μιλάμε για μια αύξηση των αφίξεων, η οποία θα προέλθει κυρίως από τις ευρωπαϊκές αγορές». 

Αναφερόμενος, τέλος, στη στρατηγική επικοινωνίας που θα ακολουθήσει η περιφέρεια του, είπε πως αυτή θα είναι πολυεπίπεδη: «Το πρώτο κομμάτι είναι οι επαφές με τους τουριστικούς παράγοντες και οι στρατηγικές συνεργασίας, έτσι ώστε να γίνουν στοχευμένες ενέργειες. Από εκεί και πέρα θα αξιοποιηθούν τα social media αλλά και οι παραδοσιακοί τρόποι, όπως τα ΜΜΕ και άλλα. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε έμφαση στους θεματικούς άξονες του τουρισμού της Κρήτης και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας».

Το ίδιο θετική για την τουριστική κίνηση του 2015 είναι και η εκτίμηση του μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών γραφείων Ελλάδος, Βασίλη Τριγκιλίδα. «Οι προκρατήσεις που έχουν κάνει οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και τα μηνύματα που έχουμε πάρει από αυτούς, δείχνουν ότι και για το 2015 η τάση είναι αυξητική. Αν και το ακριβές ποσοστό θα το έχουμε στη διάθεσή μας τους πρώτους μήνες της καινούργιας χρονιάς, παρ' όλα αυτά εκτιμούμε ότι η αύξηση θα φτάσει το 10% ή ακόμη και το 15%, όσον αφορά τουλάχιστον την αγγλική αγορά» τόνισε.

newsbeast.gr