Με σύνθημα «το \’μαύρο\’ στην ΕΡΤ δεν θα περάσει», δημοσιογράφοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς και ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικάτα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ και άλλων οργανώσεων. Αφορμή, η συμπλήρωση ενός χρόνου από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο.

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που με την ψυχή τους εδώ και ένα χρόνο κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ» τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξανανοίξει την ΕΡΤ και θα την παραδώσει στους εργαζομένους».

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ εξέφρασαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Συγκέντρωση διαμρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει ότι δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Η εισβολή διμοιριών των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων, αποτέλεσε την τελευταία πράξη μιας αντιδημοκρατικής μεθόδευσης, όπως υπήρξε το \’λουκέτο\’ στην ΕΡΤ» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

«Έχοντας από την αρχή διαφωνήσει κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού, επαναλαμβάνει ότι πολιτικές χωρίς σχέδιο, συναίνεση και ευαισθησία, αναπόφευκτα καταλήγουν σε απορρυθμίσεις και πολλές φορές ανοίγουν το δρόμο στους μηχανισμούς καταστολής» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook