Σαφές μήνυμα πως η ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις «είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί» στέλνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν την εν λόγω ρύθμιση θα συνιστά εμπλοκή για την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα και τους δανειστές να ζητούν την απόσυρσή της.

«Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», συμπληρώνει το ΥΠΟΙΚ.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε νωρίτερα, μέσω του ΣΚΑΪ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέθεσε ότι η στάση της τρόικα ενδεχομένως να εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις που ασκούνται παραμονές της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Προσέθεσε πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιας ένστασης από την τρόικα για το ζήτημα, αν και δεν είναι αρμόδιος.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δεν έχουν τελειώσει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο καθένας απευθύνεται σε όλα τα ακροατήρια με τα οποία συνομιλεί.

Αυτό που λέμε όλοι είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση και να πάμε στο επόμενο βήμα, συνέχισε, και τόνισε πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, για να προχωρήσουμε και το επόμενο βήμα.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook