Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ έχει μεταβεί για νοσηλεία στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από τον τραυματισμό του στη χθεσινή επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου στη Σανάα, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγές από την Υεμένη.

Την πληροφορία διέψευσε αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών της χώρας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Σάλεχ βρίσκεται ακόμη στην Υεμένη.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε σήμερα και μία πηγή που πρόσκειται στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Οταν ρωτήθηκε αν ο Σάλεχ βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, απάντησε: «Οχι». Πρόσθεσε εξάλλου ότι ο Σάλεχ βρίσκεται ακόμη στην Υεμένη και ότι «δεν σκοπεύει να φύγει».

Εξάλλου τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υεμένης, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Αλι Μοχάμεντ Μουζαουάρ, οι οποίοι τραυματίστηκαν στη χθεσινή επίθεση, έχουν μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία για νοσηλεία, όπως δήλωσε ιατρική πηγή.

Εκτός από τον Μουζαουάρ, οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου Γιάχια αλ Ράι και Αμπντελαζίζ Αμπντέλ Γάνι, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για Εξωτερικά Θέματα Σάντεκ Αμίν Αμπου Ρας, έχουν μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, αναμένεται να «νοσηλευθούν στη Σαουδική Αραβία», καθώς τα νοσοκομεία της χώρας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από αυτά της Υεμένης.

Ο κυβερνήτης της Σανάα, Νουμάν Νουΐντ είναι «σε κρίσιμη κατάσταση», καθώς «έχουν ακρωτηριαστεί το ένα του χέρι και πόδι», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook