Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την Κεφαλονιά στη 01:15 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινιστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, στην περιοχή Βαρδιάνων. 

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

\"\"

Σύμφωνα με το e-kefalonia.net οι κάτοικοι του Αργοστολίου έχουν βγει από τα σπίτια τους.

Παραμένουν ψύχραιμοι, είναι όμως θορυβημένοι καθώς πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο σεισμό που σημειώνεται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

 

\"e-kefalonia.net\"

Με ανάρτησή του στο facebook ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης συνέστησε στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες.

«Τις επομενες μερες θα εχουμε αρκετη μετασεισμικη δραση. Η ευρυτερη περιοχη ειναι διεγερμενη. Πρεπει να κανει μερικους 4-4.5 για να πουμε οτι ειναι φυσιολογικη η μετασεισμικη ακολουθια. Ας εχουμε το νου μας λοιπον και ας απομακρυνουμε τα βαρια αντικειμενα απο τα πανω ραφια», δήλωσε.

\"\"

Με τη σειρά του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Η δόνηση είναι πολύ θετικό που έγινε στον θαλάσσιο χώρο και εκτός κατοικημένων περιοχών. Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο»., δήλωσε και πρόσθεσε πως «η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook