Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, νυν ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, απαντώντας στη στάση του να μην συμμετάσχει στο συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Μαριάς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι δεν είναι ούτε ήταν μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι υπάρχει συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο κίνημα Αντιμνημονιακοί Πολίτες και στο κόμμα του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για μνημονιακή διολίσθηση των ΑΝΕΛΛ.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής κατηγόρησε το κόμμα ότι μέσω της προσπάθειάς του να τον εντάξει στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου -παρά την εκφρασμένη αντίθεσή του- επιδιώκει να τον παρουσιάσει ότι συμφωνεί με αυτή την διολίσθηση.

Ενώ για το αν τελικά βρίσκεται ένα βήμα από την αποχώρησή του από το κόμμα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “για να είσαι στην έξοδο πρέπει να είσαι κάπου μέσα…”.

“Δεν είμαι μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Εμείς είχαμε συγκροτήσει ένα κίνημα, τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες, συνάψαμε μια προγραμματική συμφωνία με τον κ. Καμμένο, βασική θέση της οποίας είναι ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία και σύμπλευση με κανένα κόμμα ή και βουλευτή που ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο. Και στη βάση αυτή προχωρήσαμε και προχωρούμε”, σημείωσε ο κ. Μαριάς τονίζοντας: “Όταν λοιπόν πάμε σε αυτή τη διαδικασία εγώ ως μέλος των ΑΝΕΛΛ δεν δικαιούμαι και δεν νομιμοποιούμαι να συμμετάσχω στο συνέδριο, πολύ δε περισσότερο που με όρισαν στην οργανωτική επιτροπή. Και αυτό έγινε παρότι τους εξήγησα ότι δεν επιθυμώ να μπω στην οργανωτική επιτροπή. Και μάλιστα έχουν εκλάβει κάποιοι την προσπάθειά μου την ενωτική ως έναν λάθος τρόπο αντίδρασης. Οι διαφωνίες τις οποίες είχα και έχω τις εξέφρασα πάρα πολύ συγκεκριμένα εντός των οργάνων και στον κ. Καμμένο. Η συμμετοχή μου λοιπόν στην οργανωτική επιτροπή έχει την έννοια να ενταχθώ και εγώ σε ένα σχήμα που κάνει συνεχώς μία μνημονιακή διολίσθηση. Ψήφισαν τον φόρο αλληλεγγύης που είναι μνημονιακή δέσμευση. Δεύτερο, συνεργάζονται με βουλευτή ή και βουλευτές οι οποίοι έχουν ψηφίσει έστω και ένα μνημόνιο. Έτσι λοιπόν, μέσω αυτή της διολίσθησης, στην περίπτωση που συμμετείχα ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, κάποιοι θα ήθελαν να με εντάξουν και μένα έτσι ώστε να φανεί ότι εμμέσως συμφωνώ με αυτά”.

Στη συνέχεια ο κ. Μαριάς υπενθύμισε ότι από τον Ιούνιο είχε στείλει τα μηνύματά του στο εσωτερικό του κόμματος, εκφράζοντας τις διαφωνίες του, όπως για παράδειγμα για την συνεργασία του κόμματος με συγκεκριμένο βουλευτή.

Απαντώντας στις επιθέσεις (όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε) που δέχεται από μέλη, στελέχη και φίλους του κόμματος αναφορικά με την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε μέσω των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο ίδιος δήλωσε: “Κάποιοι τώρα εμφανίζουν ότι έγινα γνωστός μέσω των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενώ εγώ συμμετείχα στις μεγάλες εκδηλώσεις του 2011 με τον Μίκη Θεοδωράκη όταν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος της διακήρυξης και του προγράμματός των Ανεξάρτητων Ελλήνων το πήραν από τα βιβλία μου και από τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες. Και συμμετείχα και βοήθησα όσο μπορούσα”.

Στην ερώτηση αν τελικά βρίσκεται στην έξοδο από το κόμμα ο κ. Μαριάς επισήμανε ότι “για να είσαι στην έξοδο πρέπει να είσαι κάπου μέσα…Υπάρχει η προγραμματική συμφωνία, εάν παραβιαστεί είναι προφανές ότι θα διακοπεί και η συνεργασία. Αναμένω και το συνέδριο να επικυρώσει”.

Αναφορικά τέλος με την βουλευτική έδρα στο Ηράκλειο ο σημερινός ευρωβουλευτής σημείωσε ότι στη Κρήτη που ήταν υποψήφιος πήρε 12,5 χιλιάδες σταυρούς και πως η έδρα αυτή ήταν των Αντιμνημονιακών Πολιτών.
“Αν και οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛΛ, στο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο που συμμετείχα, πήραν μονοψήφιο αριθμό σταυρών, εγώ παραιτούμενος από την έδρα του Ηρακλείου, την έδρα δηλαδή των Αντιμνημονιακών Πολιτών, την πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και δεν είπα τίποτα…”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook