Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου χτες βράδυ.

Επί της ουσίας, υπερψήφισε η συμπολίτευση.

\”Λευκό\” ψήφισε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης υπό τον Γ. Κουράκη.

Καταψήφισαν οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο προύπολογισμός έχει συνταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με την νυν δημοτική αρχή να έχει προλάβει να προχωρήσει σε μία, ουσιαστικά, αλλαγή που αφορά στη μεταφορά κονδυλίου 200.000 ευρώ από άλλους κωδικούς για την κάλυψη κοινωνικών δαπανών, όπως είναι το πρωινό που θα ξεκινήσει να προσφέρεται στους μαθητές.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, \”στο επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο θα καταγραφούν πλήρως οι θέσεις της νέας δημοτικής αρχής\”, με τους κύριους άξονες να αφορούν σε κοινωνικά προγράμματα, στον πολιτισμό και την καθημερινότητα. Και συμπλήρωσε ότι η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε συγκρούσεις.

\”Το σχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνει το έργο που κάναμε\”, είπε ο πρώην δήμαρχος, Γ. Κουράκης που μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε από τη συνεδρίαση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.. Ο ίδιος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός δείχνει τη βούληση του Δήμου και αποτελεί ενα εργαλείο, ενώ σημείωσε ότι αποδεικνύει την πορεία του Δήμου.

\”Χωρίς συγκρούσεις δεν θα γίνει τίποτα\”, πρόσθεσε ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται μόνιμο προσωπικό για τη ΔΕΥΑΗ, την καθαριότητα και γενικότερα την καθημερινότητα των πολιτών ενώ τόνισε ότι το βάρος πρέπει να πέσει στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο επικεφαλής της παράταξης \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\” Ηλίας Λυγερός, αφού εξέθεσε την οπτική της παράταξης για τη διαδικασία σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού, προανήγγειλε την καταψήφισή του από την παράταξη, σχολιάζοντας ότι ο προϋπολογισμός αυτός \”διαχειρίζεται την οικονομική μιζέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και οικονομικής αφαίμαξης του λαού μας\”.

Η δεύτερη συνεδρίαση αφορούσε την :

– Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Η. λόγω προσαρμογής στις διατάξεις του Ν. 2839/2000 . (για το θέμα έχει υπάρξει εμπλοκή)
– Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ λόγω προσαρμογής στις διατάξεις του Ν. 2839/2000
– Αναμόρφωση προϋπολογισμού (απόφαση 750/2014 Οικονομικής Επιτροπής).
– Ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου οικονομικού έτους 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook