​Σοκ προκαλεί η καταγγελία μια Ελληνοαμερικανίδας δασκάλας στη Νέα Υόρκη ότι απολύθηκε από το ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο οποίο δίδασκε επειδή αποκάλυψε τη σεξουαλική παρενόχληση παιδιών από φοιτητή που έκανε πρακτική.

Ο λόγος για την Μαριάντζελα Κεφαλά η οποία κατηγόρησε τον 22χρονο Μάλτε Τόμσεν, με καταγωγή από την Δανία ότι παρενόχλησε παιδάκια του νηπιαγωγείου ενός εκ των δημοφιλέστερων – και ακριβότερων – ιδιωτικών σχολείων της Νέας Υόρκης, παραρτήματος των International Pre Schools.

«Η πελάτισσά μου είδε αυτόν τον εκπαιδευόμενο να απλώνει τα χέρια του σε παιδάκια νηπιαγωγείου, με τρόπο που θεώρησε ότι ήταν ανάρμοστος», αναφέρει αρχικά στο New Greek TV ο Πάτρικ Μπόιντ από το δικηγορικό γραφείο Boyd Law Group, που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της κ. Κεφαλά.

Σύμφωνα πληροφορίες ο Τόμσεν άγγιξε τα παιδάκια στα οπίσθια και τα ανάγκασε να αγγίξουν τα δικά του γεννητικά όργανα!

Η δασκάλα, όπως υποστηρίζει, ενημέρωσε άμεσα την Προϊστάμενή της, η οποία με την σειρά της απευθύνθηκε σε δυο αρμόδια στελέχη του σχολείου. Όμως εκείνα την αποθάρρυναν από το να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

Μάλιστα πραγματοποίησαν μια εσωτερική έρευνα και έβγαλαν το πόρισμα ότι δεν τελέστηκε κανένα αδίκημα.

Έτσι όχι μόνο δεν «τιμώρησαν» τον 22χρονο αλλά επέκτειναν την συνεργασία μαζί του, και τερμάτισαν πρόωρα την σύμβαση με την Μαριάντζελα Κεφαλά.

Πάντως, η Αστυνομία και οι Δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 22χρονου, με τον Δικαστή να μην πείθεται από τους ισχυρισμούς του και να διατάζει την προφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 400.000 δολαρίων. Ο νεαρός οδηγήθηκε στις Φυλακές του Rikers Island, με την οικογένειά του να υποθηκεύει περιουσιακά στοιχεία για να καταβάλει τελικά το ποσό και να τον αποφυλακίσει.

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι ιθύνοντες του σχολείου – το οποίο έχει ετήσια δίδακτρα ύψους 25.000 δολαρίων – δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα με τον θόρυβο που έγινε και θεώρησαν ότι η καταγγελία τους ντρόπιασε. Είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Είναι φοβερό το γεγονός ότι απέλυσαν μια νεαρή δασκάλα για αυτόν τον λόγο», συνεχίζει ο Μπόιντ, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον του σχολείου για λογαριασμό της εντολέως του, διεκδικώντας αποζημίωση και όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, εφόσον αποδείξει ότι η απόλυση ήταν άδικη.

Να σημειωθεί ότι η Μαριάντζελα Κεφαλά είχε καταγράψει τις περίεργες συναναστροφές του 22χρονου στο κινητό της τηλέφωνο αλλά, κατόπιν συμβουλής δικηγόρου, τις έδειξε στην Αστυνομία και όχι στους προϊσταμένους της.

newwgreektv

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook